Trafik ışıklarında durdurulan araçta bulunan Esat D. (19), İnan K. (27) ve Bülent K. (29) yakalanarak gözaltına alındı

Kasım 2010'da Alparslan Gökhan D., Eyaz T. ve Esat D., bilgisayar çalmak için DOSAB Ali Osman Sönmez Caddesi'nde bir tekstil fabrikasına girdi. Fabrikadaki çelik kasanın anahtarını bulan sanıklar, 4 milyon doları alarak fabrikadan ayrıldı. Kendilerine gözcülük yapan 3 arkadaşından paranın bir bölümünü saklamak isteyen zanlılar, poşet içindeki parayı fabrika yakınındaki bir ağacın yakınına gömdü. Kalan parayı diğer arkadaşlarıyla birlikte Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde paylaşan hırsızlık zanlıları, polis operasyonuyla yakalandı. Çelik kasadan 4 milyon dolar çaldıkları iddiasıyla yakalanan Eyaz T., Esat D. ve Alpaslan Gökhan D. tutuklandı. Mahkeme, pişman oldukları söyleyen sanıklardan yaşı küçük olan sanık Esat. D.'nin 2 yıl evvel tahliyesine karar verdi.

KONYA’DA HIRSIZLIK YAPTILAR BURSA’DA YAKALANDILAR
Ancak hırsızlık zanlılarından Esat D, Bursa polisinin peşinde olduklarına anlayınca başka illerde hırsızlık olaylarına karıştı. Kendisine yeni arkadaşlar bulan Esat D. kiraladıkları özel bir otomobille Konya’nın Çeltik ilçesine gitti. Son olarak Çeltik Tarım İlçe Müdürlüğü’ndeki plazma televizyon ve bilgisayarları çalan zanlı, çaldıkları eşyaları Bursa’ya getirmek üzere yola koyuldu. Ancak hırsızların otomobil plakasını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara yolu üzerinde zanlıların otomobilini takip etmeye başladı. Erikli Mahallesi’ndeki trafik ışıklarında durdurulan araçta bulunan Esat D. (19), İnan K. (27) ve Bülent K. (29) yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin otomobillerinde yapılan aramada, 3 adet plazma TV, 2 adet gitar, 4 adet yakut ve zümrüt taşı ve 6 adet laptop ele geçirildi. Zanlıların, parmak izlerinin kalmaması için inşaat eldiveni kullandıkları ve çaldıkları çelik kasaları ise murç ile açtıkları öğrenildi. Zanlıların üst aramasında ise 2 adet silah ele geçirildi.
GÜVENLİK KAMERALARI ELE VERDİ
Konya'dan evvel Bursa'da OTOSANSİT, Kestel Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara girerek hırsızlık yapan zanlıları işyerlerinin güvenlik kameraları ele verdi. Kameralarda, zanlıların işyerine girerken yanan alarm lambasını patlattıkları, dışarıda ise bir kişinin gözcülük yaptığı görülüyor. İfadeleri alınmak üzere emniyete getirilen zanlılardan İnan K.’nin “Ben hap aldığım zaman hırslılık yapıyorum. Beni bu beladan kurtarın” dediği öğrenildi.
TUTUKLANDILAR
İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen ve bir evden 30 bin dolar değerinde zümrüt ile yakut çalan zanlılardan Bülent K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, İnan K. ve Esat D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA 
Editör: TE Bilişim