Hırsızlardan ikisi, bir iş yerinden çaldığını, çaldıkları iş yeri sahibinin akrabasına satmaya çalışırken yakalanırken, eve giren bir başka hırsız ise, komşuların polise haber vermesiyle suçüstü yakalandı.  Edinilen bilgiye göre, hırsızlıktan 14 kaydı bulunan Ömer S. (18), merkez Karatay ilçesi Çelebi Mahallesi Feritpaşa Okul Sokak'ta bulunan bir eve pencereden girdi. Bu sırada komşulardan biri şüpheliyi eve girerken fark ederek durumu ev sahibi ile polislere haber verdi. Ev sahibi eve girdiğinde hırsız ile karşılaştı. Hırsız bıçak çekti ancak tam o sırada polisler de eve girerek Ömer S’yi etkisiz hale getirdi. Ömer S’nin cebinden evden çaldığı ziynet eşyaları çıktı. Suçüstü yakalanan Ömer S’nin daha önce de bir evden televizyon ve uydu alıcısı çaldığı ortaya çıktı. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başka bir hırsızlık olayı da merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Bezir Sokak'taki bir iş yerinin deposunda meydana geldi. İddiaya göre, deponun bulunduğu binada iş yeri olan 24 yaşındaki hırsızlıktan 26 kaydı bulunan Burhan D. ve arkadaşı Turgut Ç. (26) deponun asma kilidini kırarak içeri girdi. Şüpheliler, depodan bin TL değerinde 4 koli silikon çaldı. Çaldıkları malzemeleri satmak için bir iş yerine giden şüpheliler, malı satmaya çalıştıkları kişinin hırsızlık yaptıkları iş yeri sahibinin akrabası olduğundan habersiz bir şekilde beklemeye başladı. Malzemeleri görünce akrabasına ait mallar olduğunu fark eden iş yeri sahibi ise hemen polisi aradı. İş yeri sahibi şüphelileri oyalarken polis gelerek 2 şahsı da yakaladı. Ne olduğunu anlamadan yakalanan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hırsızları çaldıkları mallarla yakalayan Konya polisi, merkez Karatay ilçesinde hırsız arkadaşına gözcülük yapan şüpheli Murat U’yu da yakaladı. Murat U’nun 3 gün önce bir eve girerek mangal yapmak için buzdolabındaki et, yağ ve benzeri şeyleri çalan şüpheli Ramazan S’ye de gözcülük ettiği ortaya çıktı. Murat U’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA
Editör: TE Bilişim