Şüpheli eş, kardeşleri, annesi ve babası, 'kasten adam öldürmek' ile 'olayı bilerek gizlemek' suçlarından dolayı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi

Akşehir ilçesinde 43 yaşındaki Arif Er’in annesi Döndü Er, 2 yıl önce polise giderek oğlundan yıllardır haber alamadığını söyledi. Bunun üzerine Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Konya Kayıp Şahıslar ve Cinayet Büro Amirlikleri devreye girdi. Araştırmalara başlayan dedektifler anne Döndü Er ile görüştü. Oğlunun, kendisi 2008 yılında hastanede tedavi görürken ortadan kaybolduğunu, eşinin ise kendisine, 'çantasını alıp çekip gitti' dediğini söylediğini öğrendi. Bunun üzerine polis, Arif Er’in eşi Melek Er'in yaşadığı bölgede araştırma yaptı.
Konya polisi, alkol kullanan ve sürekli eşine şiddet uygulayan Arif Er’in, aile içi infaz edildiği düşüncesiyle hareket etmeye başladı. 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren hiçbir şekilde haber alınamayan Arif Er ile eşinin arasında o gün şiddetli bir kavga yaşandığını belirlendi. Polis tüm bilgileri topladıktan sonra aile içinde infaz edildiği düşünülen Er ile ilgili 2 yıla yakın süren çalışmasını sonlandırarak operasyon için harekete geçti. Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipleri Melek Er, kardeşleri Eyüp (33) ile Yakup G’yi (29) Konya’nın Akşehir ilçesinde, diğer kardeşi Ali Osman G. (43), yengesi Fikriye G. (41), annesi Aysel G.(61), babası Mustafa G’yi (63) Muğla’nın Milas ilçesinde ve akrabaları Nasrettin Ö’yü (58) Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde eş zamanlı operasyon yakaladı. Polis operasyon sonrası Melek Er’in evinde arama yaptı. Çantasını alarak evden ayrıldığı iddia edilen Arif Er’in, çatı katıda kıyafetleri, sağlık karnesi, motosikleti çıktı.
OLAY GÜNÜ KARISINI BOYNUNDAN ASMIŞ
Polis Arif Er’in kayıp olduğu gün yaşanan kavgayı eşi Melek Er’e sordu. Melek de, “O gün geceden sabaha kadar bana işkence yaptı. Pancar çapasından aldığım paraları alarak alkol aldı içti. Gündüz vakti para istedi. Yok deyince bu kez de elleri mi, ayaklarımı bağlayıp, boynumdan tavana astı. Bir süre asılı durdurduktan sonra indirip kapıyı üzerime kilitleyip çıktı. Bende evden bir şekilde çıkarak kaçtım. Beni yolda gördü, motosikletini üzerime sürerek çarptı. Cebimde 5 lira vardı onu da aldı, bana eve gitti dedi. Ben ev yerine babamın evine gittim. Beni evde bulamayınca babamın evine geldi. Babam kardeşlerime sakinleştirin yarın gelsin konuşalım dedi. Kardeşlerim de Arif’i alarak gitti” dedi.
BIÇAKLA ÖLDÜRÜP, KUYUYA ATMIŞLAR
İlk başta biz uyarıp gönderdik diyen kardeşler gözaltına alınınca suçlarını itiraf etti. Kardeşlerden Eyüp G., “Sürekli kız kardeşimizle işkence yapıyordu. Son gün yaşanan olay sonrasında eve bıçakla geldi. Konuşmak için evden otomobile bindirdik. Elinde bıçak vardı aldım, arabanın içinde taşkınlığa devam ediyordu onun bıçağıyla bıçakladım. Öldüğünü anlayınca Ilgın’ın Çavuşçugöl beldesinde kuyuya atıp, üzerini toprakla kapattık” diyerek itiraf etti. Diğer iki kardeş Ali Osman G. İle Yakup G.’de kendilerinin öldürmediğini sadece cesedi yok etmede yardım ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Cinayetten sonra kardeşlerin diğer aile bireylerine durumu anlattığı ve onlarında olayı bilerek aile içinde gizledikleri iddia edildi. İHA

Editör: TE Bilişim