Olay güvenlik kamerasına yansımıştı.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanık Hasan Akkaya, tutuksuz yargılanan kardeşi Hikmet Akkaya ve taraf avukatları katıldı. 
Son sözü sorulan Hasan Akkaya, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Hikmet Akkaya ise olayı önleyemediği için üzgün olduğunu bildirdi.  Mahkeme heyeti, küfürleşme gibi tahrik unsurlarını da göz önünde bulundurarak Hasan Akkaya'ya iki kişiyi öldürmekten 10'ar yıl 6'şar ay, iki kişiyi yaralamadan 3'er yıl 1'er ay 15'er gün, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 ay hapis cezası verdi.  Sanığın tutuksuz yargılanan ağabeyi ise 3 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.  Konya'nın Çumra ilçesi İçeri Çumra beldesinde 9 Şubat 2009'da çıkan kavgada, 4 kardeşten 2'si ölmüş, 2'si de yaralanmıştı.
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER
Olay, anı caddede bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti. 
Görüntülerde belde meydanındaki Hasan ve Hikmet Akkaya kardeşlerin içinde bulunduğu kamyonun yanına gelen otomobilden Ali, Umut, Bayram ve İsa Altunbay kardeşlerin indiği görülüyor.  Daha sonra iki grup arasında kavga başlıyor ve silah ateşleniyor. İlk olarak kurşun başına isabet eden Ali Altunbay yere yığılıyor. Ardından Hasan Akkaya elindeki tabancayla ateş açarak diğer kardeşleri kovalamaya başlıyor.  Kurşunlar vücutlarının farklı yerlerine isabet eden kardeşler acıyla kaçmaya çalışırken, kamyonun içine giren Hasan Akkaya tabancayı bırakıp, yerine av tüfeği alıyor.  Yükselen silah sesinden korkan çevredekiler panikle gizlenmeye çalışıyor. Olay yerine doğru ilerleyen bir bisikletli, sesleri duyunca bisikletini yol ortasında bırakıp yakındaki iş yerine kaçıyor.  İki kardeş kamyonu bırakıp olay yerinden kaçtıktan sonra kalabalık Ali Altunbay ve kardeşlerinin etrafında toplanıyor. Yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine ambulans geliyor.AA

 
Editör: TE Bilişim