“Çocuklar kavga etti” diyen anneyi kızı,"Beni annem dövdü, onu gönderin” diyerek ele verdi. Çocuk hastanedeki tedavisininardından, ifadesi alınan anneye teslim edildi.

Olay, merkez Selçukluilçesi Sancak Mahallesindeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, eşindenayrılan anne Nefise B. (35), 4 yaşındaki kardeşiyle kavga eden 5 yaşındaki kızıF.H.B’yi sinirlenerek dövdü. İlk önce Selçuklu Tıp Fakültesi'ne kaldırılanküçük kız, buradan ambulansla Konya Numune Hastanesine sevk edildi. Küçük kızınyanında annesi de hastaneye geldi. Hastanede tedavisi yapılan küçük kızınyüzünde ve sırtında morluklar tespit edildi. Anne, çocuklar kavga etti derken,küçük kız ise, "Beni annem dövdü, onu gönderin” diyerek annesini eleverdi.

Gözaltına alınan anne isesağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis tarafından Bosna Hersek PolisMerkezine götürüldü. Küçük kızda polis aracında annesiyle birlikte polismerkezine gitti. İlk önce çocuklar kavga etti diyen annenin daha sonra, “Diğerçocuğumla kavga ediyordu, bende dövdüm. Böyle olmasını istemezdim” dediğiöğrenildi.

Polis merkezinde ifadesialınan kadın savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, çocukta anneye tekrarteslim edildiği ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Annenin kocadayağından yıllar önce kaçarak Çanakkale'den Konya'ya geldiği ve bir süresığınma evinde kaldıktan sonra bir eve çıktığı öğrenildi.

İHA


Editör: TE Bilişim