149 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılayı, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor.

Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, kurban kampanyasıyla mazlum insanların sofralarına kurban etlerini ulaştırmanın huzurunu yaşayacaklarını belirterek, 

“Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız. Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı; “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” olan, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak” dedi. 

Kemal Gödeneli, Kızılay’ın her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olduğuna dikkat çekerek, “Her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olan Türk Kızılay’ı bu yılda kurbanlarınızla onların yanında olacaktır. Kurbanlarınız kurallarına uygun olarak Yurtiçi ve Yurtdışında İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Büyükbaş kurbanların etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor.

Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Kızılay’ın yardım kampanyası ile vekâleti alınan kurbanlarınız, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Tüm yıl yardımseverlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, bayramın bereketi yıl boyu sürüyor. Kızılay’a yurt dışında kesilmek üzere kurban vekâleti verilebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Balkanlar’dan Güney Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasında bayram bereketini yaşatabilirsiniz. Allah(C.C.) şimdiden kurbanlarınızı kabul etsin. Bir yerine çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu dönemde, Türk Kızılayı’nı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden halkımızın ve İslam Âleminin Kurban Bayramını kutlarken, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.  

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim