Olay, geçtiğimiz Perşembe günü Mümine Hatun Mahallesi 1507. Sokak’ta bulunan iki katlı evin zemin katında meydana gelmişti. Bir ay önce buğday pazarında hamallık yapmaya başlayan Ramazan K. (22) ile 2 ay önce dini nikahla evlendiği eşi Meryem Kurt’un (28) cinayete kurban gitmesi kadının diğer kocasından olan 2.5 yaşındaki oğlunun sabah boş kovanları alıp evin önünde oynadığını gören komşuların eve girmesiyle ortaya çıkmıştı. Karı kocanın öldürülmesi olayından sonra Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatırken, baba İbrahim K’nin (50) şüpheli hareketlerde bulunması polisin dikkatinden kaçmadı. Bunun üzerine ekipler baba İbrahim K. ve tanıdıklarının üzerine yoğunlaştı. Cinayeti bir tetikçinin işlemiş olabileceği ihtimali üzerine duran polis ekipleri, çalışmalar sırasında tetikçi olduğu iddia edilen 2 kişi ile aracı olduğu belirtilen şüphelinin izine ulaştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Hüseyin Ö. (46) ve eve beraber gittikleri öğrenilen Hikmet T. (44) ile baba ile şüpheliler arasında aracılık yaptığı öne sürülen Durmuş K. (31) polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerden Hüseyin Ö'nün cinayeti işlediğini itiraf etmesi ve baba İbrahim K'den para alarak bu işi gerçekleştirdiklerini söylemesi üzerine, polis İbrahim K'yi evinde gözaltına aldı. Şüphelilerden Hikmet T'nin evinde yapılan aramada, cinayette kullanılan tabanca, sopa, ip ve fener de ele geçirildi.
OĞLUNUN İKİ ÇOCUKLU BİR KADINLA EVLENMESİNİ HAZMEDEMEMİŞ
Baba İbrahim K'nin, inşaatlarda birlikte çalıştığı 22 yaşındaki oğlu Ramazan K.’nın iki çocuklu ve iki eşten ayrılmış bir kadınla evlenmesini hazmedemediği ve böyle bir plan yaptığı iddia edildi. İbrahim K'nin oğlunu, Meryem Kurt ile evlenmemesi için defalarca uyardığı, hatta bir hocaya giderek 5 bin lira para karşılığında oğlunun bu evliliği yapmaması için muska yaptırdığı iddia edildi. Ramazan K. ise, babası ve ailesini dinlemeyerek Meryem Kurt'la dini nikah yaparak evlendi. İddiaya göre, oğlunu bir türlü ikna edemeyen baba İbrahim K, infaz planını devreye soktu ve oğlu ile eşi Meryem Kurt’u öldürtmek için Durmuş K’den (31) bu işi yapacak tetikçi bulmasını istedi. Durmuş K. de bu işi yapabilecek olan Hüseyin Ö. (46) ve Hikmet T’yi (44) buldu. Yapılan görüşmeler sonucu infaz için para karşılığında anlaşıldı. Tetikçi infaz öncesi Ramazan K.’nin oturduğu evin önünde keşif yapmaya başladı. Tetikçi ile arkadaşı, keşif yaptıkları sırada Meryem Kurt’un evden dışarıya çıkarak komşusuyla konuştuğunu gördü ve bunu fırsat bilerek Kurt’un kapıda unuttuğu anahtarları alarak hızla uzaklaştı. Gece saat 01.00 sıralarında eve gelen Hüseyin Ö. ile Hikmet T. önce etrafı kontrol etti. Sokakta kimsenin bulunmadığını gören Hüseyin Ö. ve Hikmet T, gündüz çaldıkları anahtarla kapıyı açarak sessizce eve girdi. Şüpheli Hüseyin Ö, sese uyanan Ramazan K.’ye 3 el, odasındaki Meryem Kurt’a ise 2 el tabanca ile ateş ederek vurduktan sonra arkadaşı Hikmet T. ile otomobille hızla olay yerinden kaçtı. İki şüphelinin olayın ardından bir çorbacıda çorba içerken, baba İbrahim K. ile buluştukları da ortaya çıktı.
BABA VE TETİKÇİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Oğlunu, tetikçi tutarak öldürttüğü iddia edilen ve polis tarafından gözaltına alınan baba İbrahim K, tetikçiyi bulmada yardımcı olan Durmuş K, tetikçi Hüseyin Ö. ve arkadaşı Hikmet T, Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan ifadelerinin ardından geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye sevk edildi. Cinayeti işlediği iddia edilen zanlı Hüseyin Ö'nün daha önceden adam öldürme ve gasptan sabıkası olduğu öğrenildi.
İHA

Editör: TE Bilişim