2003 yılında kaybolduğu 2011 yılında ortaya çıkan şahsın, cinayet masası dedektiflerinin 1 yıl süren araştırması sonucu kardeşi tarafından öldürülüp, aile tarafından yaylada boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı

2011 yılının Mayıs ayında Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Bayram Koç, beraber çobanlık yaptığı 39 yaşındaki Hüseyin İ.’den 8 yıldır haber alamadığını belirterek, araştırılmasını istedi. Seydişehir Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri 2011 yılında Hüseyin İ.’nin akıbetini ortaya çıkarmak için araştırmalara başladı. Hüseyin İ.’nin 2003 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinden, Konya’nın Seydişehir ilçesine ailesiyle çobanlık yapmaya geldiğinde biranda ortadan kaybolduğunu öğrenen dedektifler, 8 yıl içinde de yaşam belirtisi ile ilgili hiçbir bulguya rastlamadı.
İLK İPUCU KAYIP BAŞVURUSU
8 yıl önce kaybolan ve 2011 yılında arkadaşı tarafından kayıp başvurusu yapılan Hüseyin’in ailesini araştıran dedektifler ilginç detaylara ulaştı. Hüseyin’in kayıp olması nedeniyle ailesinin başvuru yapmamasından şüphelenen polis titiz bir çalışmaya girdi. Başka yönleri de araştıran polis, Hüseyin’in 2002 yılında kız kaçırdığı ve kızın ailesinden bazı kişileri tabanca ile vurarak yaraladığını öğrendi. Şüphelilerin, kaçırdığı kızın yakınları olma ihtimalini de değerlendiren polis, yeterli bulguya ulaşamayınca aileye yöneldi.
AĞABEYİNİ DAHA ÖNCE KÖR ETMİŞ
2003 yılında kardeşi olan İbrahim İ.’nin (31), ağabeyi Hüseyin'i anne ve babasını dövdüğü için tüfekle gözünden vurduğu ve kör olmasına neden olduğunu ortaya çıkartan dedektifler aileye yöneldi. Hüseyin’in annesi ve babasını sürekli döverek kötü davrandığını da öğrenen polis aile meclisinin aldığı bir kararla şahsın öldürülmüş olabileceği üzerinde durmaya başladı. Kayıp olayının üzerinden 8 yıl geçmiş olması nedeniyle planlı hareket eden dedektifler, Fatma İ. (59), babası Mustafa İ. (67) ve kardeşleri Selma U. (31) ile İbrahim İ.’yi aynı anda ayrı odalarda görüşmeye aldı. Anne, "Hüseyin Manavgat’tan hiç gelmedi”, baba “Seydişehir’e geldi, ben çarşıya gidince o da evden ayrılmış”, kız kardeş “Hiç eve gelmesini istemiyordum” diye konuşması çelişkiyi ortaya çıkardı.
CİNAYETİ KARDEŞ İŞLEMİŞ
Anne ve babanın çelişkili ifadesinden yola çıkarak Hüseyin’in kardeşi İbrahim İ. ile görüşen polis, cinayeti ortaya çıkardı. İlk başta kendisinin ağabeyinden haberi olmadığını belirten İbrahim İ., ailesinin verdiği çelişkili ifadeler üzerine konuşmak zorunda kaldı. 2003 yılının Mayıs ayında kardeşinin yanlarına geldiğini ve sürekli huzursuzluk çıkardığını belirten İbrahim İ., "Evde annemi elindeki tüfekle dövüyordu, tüfeği aldım ve iki el göğsüne ateş ettim, öldü. Daha sonra battaniyeye sardım ve Küpe yaylasındaki boş bir araziye gömdüm” dedi.
5 SAAT YÜRÜDÜKTEN SONRA CESEDİ BULDULAR
Gözaltına alınan ve ardından cinayeti itiraf eden İbrahim İ., cesedin yerini gösterdi. Polis ekipleri araçlarla belirli bir yere kadar gittikten sonra patika yoldan yaklaşık 5 saat boyunca yürüyerek cesedin gömülü olduğu belirtilen Küpe yaylasındaki boş alana geldi. Şüpheli İbrahim İ.’nin gösterdiği yerin kazılması sonucu Hüseyin İ.’nin cesedi çıkartıldı. Seydişehir Devlet Hastanesi’ne götürülen ceset üzerinde yapılan otopside av tüfeği ile iki kez ateş edilmek suretiyle öldürüldüğü belirlendi. Ağabeyini öldüren İbrahim İ. cinayetten dolayı, annesi Fatma İ, babası Mustafa İ. ve kız kardeşi Selma U. da olayı bilerek gizlemek ve cesedin gömülmesine yardım ettikleri gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.
İHA