Aksaray'da hurdacılık yapan Abdulaziz Yiğit (32) ve Bayram Sevinç (55) 42 L0954 plakalı kamyonet ile 2006 yılının Mayıs ayında Şereflikoçhisar'a hurdasatın almaya gitti.
O tarihten itibaren 2 hurdacıdan haber alamayan aileleri kayıp başvurusundabulundu. Sonuç alınamaması üzerine hurdacıların yakınları Başbakanlık veİçişleri Bakanlığı'na da başvurarak, 2 kişinin bulunmasını istedi.
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği 4 kişiden oluşanözel ekiple, olayı cinayet şüphesiyle soruşturmaya başladı. Kayıp kişilerinkamyonunun bulunduğu Konya'nın Kulu ilçesi ile son görüldükleri yer olanAnkara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde incelemelerini yoğunlaştıran polis,Abdulaziz Yiğit ve Bayram Sevinç'in arkadaş çevresi ve hurda ticaretiyaptıkları isimleri belirledi.
Kayıp 2 hurdacının telefonla son görüştüğü kişilerin Şereflikoçhisar'dahurdacılık yapan Özcan Y. (51) ve Bekir A. (46) olduğunu tespit eden polis,şüphelileri takibe aldı. Gözaltına alınan Özcan Y'nin, 2 hurdacıyı Bekir A. ilebirlikte öldürdüklerini söylemesi üzerine diğer şüpheli de yakalandı.
Zanlıların öldürdükleri kişilerin cesetlerini 1,5 yıl sonra ilk gömdükleriyerden çıkarıp, başka bir yere götürüp tekrar gömdüklerini söylediği ifadeedildi. 2 hurdacının ilk gömüldüğü belirtilen yerde yapılan çalışmada kayıplaraait ayakkabı ve giysi parçaları bulundu. Polis, cesetlerin gömülü olduğu ifadeedilen yerde de çalışma başlattı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevkedilen Özcan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bekir A'nın sorgusunun devamettiği öğrenildi.

AA


Editör: TE Bilişim