Fiziksel aktivite ve spor çocukların fiziksel ve mental gelişimleri için çok önemlidir. Düzenli yapılan fiziksel aktivite, egzersiz çocukların ve yetişkinlerin diyabet, obezite, tansiyon, kalp hastalığı, anksiyete gibi birçok sağlık sorunlarını azalttığı kanıtlanmıştır. Aynı şekilde kemik gelişimine de egzersizin, fiziksel aktivitenin etkisinin yüksek olduğu bilinmektedir. 

Çocuklar büyürken büyüme ağrıları karşımıza sıkça çıkar. En çok bacak ağrısı olarak ortaya çıkan büyüme ağrıları ciddiye alınmalıdır. Bazen romatizmal bir ağrı da olabilir, hissedilen ağrı ağrı kesici ile geçmeyen, çok sık tekrar eden veya ağrının olduğu bölgede kızarıklık veya şişlik gibi bir belirti görürseniz bir ortopedi uzmanı ile görüşmeniz faydalı olacaktır. 

Çocukluk çağında çocuklarımızı vücutlarına uygun olan bir spora yönlendirmemiz önemlidir, hem fiziksel gelişimlerini desteklemek için hem de enerjilerini doğru alanlara kanalize etmek günümüzde oldukça önem arz ediyor. 

  • Obezite riskinin arttığı şu günlerde çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarını düzenlememiz fiziksel gelişimleri açısından çok önemli, 
  • Beslenmemize Omega 3 yağ asidi içeren yiyecekler eklemeliyiz; Omega 3 yağ asitleri kemik gelişimi için önemlidir, 
  • Zeytinyağı, Keten Tohumu yağı, Kalsiyum ve C vitamini tüketimini artırmalıyız,
  • D vitamini takviyesi kemiklerimiz için çok önemlidir, eksikliği kas iskelet sisteminde kuvvetsizliğe neden olup romatizma oluşumuna zemin hazırlar. Bu sebeple şayet D vitamini eksikliği varsa çocuğunuzda mutlaka takviye olarak almalısınız. 

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..