Kolik bebek, adını sıkça duyduğumuz bir tanımlama Gaz sancısının bir diğer adı da denilebilir aslında. Bebekler dünyaya geldikten sonra anneyi bekleyen ilk zorluklardan biridir gaz sancısı. Genellikle emzirme sonrası veya mama yedikten sonra kramp şeklinde oluşan bu ağrılar bebeğin de susmamacasına ağlamasına sebebiyet veriyor. Ebeveynleri çaresiz bırakan bu ağlamaya ufak bir çözüm önerim var bugün. Bebeklerin karnına anason yağı ile saat yönünde fazla bastırmadan yapılan doğru masaj gazın çıkmasını kolaylaştırıyor ve bebeği sakinleştiriyor. Ayrıca doktorunuza danışarak bebeğinize verilen 1 damla anason yağı bebeğinizin gaz sancısına iyi gelirken sakinleşmesine de yardımcı olacaktır. 

Emziren anne şayet nohut, kuru fasülye gibi yemekleri tüketecekse toz kimyonla pişirmek oluşabilecek gaz sancısı ihtimalini düşürecektir. Ayrıca bebeğin emerken ya da biberon kullanırken hava yutması, ayağını üşütmesi de gaz sancılarının diğer sebeplerindendir. Bunlara da dikkat ederek gaz sancılarını minimize edebilirsiniz. 

Tüm bu zorluklara rağmen anne olmak gerçekten dünyanın en güzel duygularından biri.. Her bir sıkıntının geçeceğini bilmek ve bunları yaşayanın sadece siz olmadığınızı bilmek iyi geliyor insana Bunaldığınız zamanlarda kendinize bunları telkin edebilirsiniz. 

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..