Yaz ayları geliyor, çocukların en sevdiği mevsim, bütün kış kapalı alanlarda oynamaktan sıkılan çocuklarımızın dört gözle beklediği mevsim nihayet geldi. Fakat her yaz maalesef karşı karşıya kaldığımız hastalıklar olabiliyor. Bunlardan birkaçını ve alabileceğimiz önlemleri sizlerle paylaşmak isterim;

  • Küçük çocuklarda özellikle en sık karşılaştığımız sorun isiliktir. Aşırı sıcaklarda ter bezleri tıkanır ve isilik oluşur. Bunun da tek tedavi yöntemi çocuğunuza her gün ılık duş aldırmaktır. 
  • Güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek için güneşe çıkmadan yarım saat evvel çocuklarınıza susam yağı sürebilirsiniz. 
  • Uzun süre dışarıda bekleyen yiyeceklerden kaçınmalıyız. Bakteri üremiş olma ihtimali yüksek gıdalardan özellikle. Aşırı sıcağa maruz kalan yiyecekler bozuluyor ve mide problemlerine yol açıyor. 
  • İçme sularının temiz olduğundan emin olmalıyız, mide ve bağırsak enfeksiyonlarından kaçınmak için. İshal ve kusma çocukları en çok yoran belirtilerdendir bu noktada. İshal ve kusma gibi bir durumda doktorlar genelde kaybedilen su için serum takviyesi tavsiye ediyor. 
  • Havuz, çocuklarımızın yaz aylarındaki en büyük eğlencesi şüphesiz. Fakat havuzlardan bulaşan enfeksiyonlardan biri de göz hastalıklarıdır. Belirtileri gözde kızarıklık, akıntı, çapaklanmadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için çocuklarımıza havuz gözlüğü kullandırabiliriz. 
  • İdrar yolu enfeksiyonu da sık karşılaştığımız bir diğer önemli hastalık maalesef. Bunu önlemek için de havuz ve deniz sonrası çocuklara mutlaka duş aldırmalı, ıslak mayo ile durmamalarını sağlamalıyız. 
  • Ayrıca havuzdan çıktıktan sonra klordan sertleşen, yıpranan saçlarına banyodan sonra Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile bakım yapabilirsiniz. Çocuklarınızın saçlarının canlandığını ve yumuşadığını hissedeceksiniz. 

Tüm bu hastalıklarla karşılaşmayı en aza indirgemek için genel bağışıklıklarını güçlendirmek en güzel yöntemdir. Bunun için de çocuklarınıza çörek otu yağı ve omega 3 balık yağı gibi ürünleri takviye olarak kullanabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..