Değerli okuyucular,

Yeni yıl geliyor bizler bir yaş daha olgunlaşırken çocuklarımız da bir yaş daha büyüyor. Her yeni yılda olduğu gibi bu yıl da aileniz ve kendiniz için güzel dileklerde bulunmayı ve dua etmeyi ihmal etmemeliyiz. En büyük nimetin sağlık olduğunu, hiçbir şeyin bunun önüne geçemeyeceğini unutmayıp vücudumuza daha iyi bakmanın yollarını aramalıyız. Çocuklarımız için zaten her zaman dikkat ettiğimiz ama yeni yılda daha da özen göstereceğimiz konuları şu şekilde toparlamak istedim;

  • Soğukların başlamasıyla bağışıklıkları düşen çocuklarımızın beslenmelerine daha da özen göstermekle başlayabiliriz. Yeni yılda diyetlerindeki meyve, sebze, protein dengesine dikkat etmeliyiz. Hepsinden dengeli bir şekilde alması için gayret etmeliyiz. 
  • Bu yıl hazır gıdadan uzak tutmak için evde haftada 1 gün onlarla birlikte mutfağa girip yapmaktan hoşlanacakları bir kurabiye kek ya da sevdikleri başka bir şey yapabilirsiniz. Mesela biz bu hafta sonu kızımla zencefilli, tarçınlı, pekmezli bir kurabiye yapacağız. Böylelikle onunla hem kaliteli vakit geçirmeyi hem de dışardan hazır gıdalardan almayı değil evde yapmanın daha zevkli olduğunu göstermeye çalışacağım 
  • Ruhsal gelişimleri için onların başarmış olduğu şeyleri görünce lütfen onları sözel olarak ödüllendirin, ‘’aferin, çok güzel yapmışın’’ gibi cümlelerle onları mutlu edebilirsiniz. 
  • Çocuğun hareketlerini sürekli olarak kısıtlamak çocuğu pasif-agresif bir karaktere itebilir. Sağlıklı bir birey yetiştirmek için buna dikkat etmeliyiz. Elbette kurallar olmalı ama bunun dengesini tutturmak için çabalamalıyız. 
  • Alerjiye yatkın çocuklar için doktorunuza danışarak iyi üretim yapıldığından emin olduğunuz bir firmanın çörekotu yağı takviyesini kullanabilirsiniz. 

Ve son olarak şunu asla unutmamalıyız biz ebeveynler kendimizi iyi hissettikçe çocuklarımız da kendini iyi hissedecektir.. 

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..