Değerli okuyucular merhaba,

Anne olacağınızı öğrendiğinizde ne hissetmiştiniz? Ben inanamamıştım, gerçekten benim içimde bir canlı mı vardı aklım almıyordu ilk dönemlerde. Zaman geçtikçe o içeride büyüdükçe hisleriniz de değişiyor, sorumluluklarınızın arttığını daha ilk günden, bebeğiniz tekmesiyle farkettiriveriyor size:) bazı alışkın olduğunuz kolaylıkla yaptığınız hareketlerde ben buradayım unutma diye hatırlatır kendini tüm hamilelik boyunca. Bu da dünyanın en güzel hissidir bence. Hamilelik ve emzirme döneminde, bebeğinizin gelişimi için beslenmenize her zamankinden daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sebeple günlük düzenli beslenmenizin yanısıra doktorunuzun kontrolünde besin takviyeleri kullanabilirsiniz. 

Bu dönemde doktorların çoğunlukla tavsiye ettiği vitaminlerden bazılarından bahsetmek istiyorum sizlere. 

1. Folik asit: Özellikle hamileliğin ilk dönemlerinde bebeğin sağlıklı gelişimi ve doğumu için doktorun önerisiyle doğru folat takviyesi almak önemlidir.

2. Vitaminler ise sadece bebeğinizin sağlıklı büyümesi için değil annenin de sağlıklı ve rahat bir gebelik geçirmesi için gerekli olduğunu savunuyor doktorlar. 

3. Demir takviyesi de oksijenim bebeğe ulaştırılmasında ve anne adayında aneminin önlenmesi için önemli bir faktördür.

4. Kalsiyum takviyesi bebeğin kemik gelişimine katkıda bulunur ve annenin kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. 

5. Omega 3 Balık yağı takviyesi gebeliğin özellikle son 3 ayında tüketildiğinde bebeğin IQ seviyesinin arttığını gösteriyor son çalışmalar.

6. Ayrıca büyüyen bebeğinizle birlikte büyüyen karnınızda olası çatlaklar için hindistan cevizi, zeytinyağı, badem yağı gibi doğal ürünlerle nemlendirmeyi de unutmayınız. 

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..

Referanslar

  • Folic acid: influence on the outcome of pregnancy; Theresa O Scholl; The American Journal of Clinical Nutrition; Volume 71, Issue 5, 1 May 2000, Pages 1295S–1303S 

2. Iron status during pregnancy: setting the stage for mother and infant; Theresa O Scholl;

The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 81, Issue 5, 1 May 2005, Pages 1218S–1222S;

3. The effect of maternal omega-3 (n-3) LCPUFA supplementation during pregnancy on early childhood cognitive and visual development: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials, Jacqueline F Gould Lisa G Smithers Maria Makrides, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 97, Issue 3, 1 March 2013, Pages 531–544,