Değerli okuyucular,

Bu hafta benim annelik sürecinde yakın zamanda yaşadığım korku ve kaygılarımdan bahsetmek istiyorum. Ben kızımı kendim büyütmeyi tercih edenlerden oldum, 2.5 yıl kadar çalışmama kararı aldım. Fakat sonrasında işe dönerken bazı korku ve kaygılarım oldu her anne gibi. Onun mutlu olabileceği bir ortamda olması ve benim olmadığım zamanlarda mahzunluk yaşamamasını istedim. 

Kızım 2 yaşındayken kreşe alıştırmaya çalışmıştım, o dönemde şayet alışabilseydi işe başlamayı planlamıştım, fakat içten içe kızımın kreş için küçük olduğunu biliyordum. Açıkçası çok kaygılı ve istemeyerek 3-4 hafta alışması için direndim ama sonunda okulumuzun Pedagogu benim de kızımın da bu sürece hazır olmadığını söyledi önce Pedagoga kızmıştım ben hazırım, istiyorum desem de sonrasında onun haklılığını gördüm. Uzmanlar hep diyor ki; ebeveynin kaygısını çocuklar mutlaka hissediyor. Ben bunu yaşayarak öğrendim 3 yaşındaki kreş denememiz ise olumlu sonuçlandı ve şimdi çok şükür sorunsuz bir şekilde kreşe gidiyor. 

Bağlanma doğumla birlikte başlayan ve 0-3 yaş arasında şekillenen bir süreçtir.Çocuklarınızı okula alıştırma döneminde çocuğunuzda terkedilme, yalnızlık korkusu hissederseniz bunu okullardaki danışman öğretmenlerle ve pedagog yardımıyla yürütmek en doğrusu olacaktır. 

Ayrıca bu süreçlerde doğal besin desteği olarak Kişniş Yağı almanız da kaygılarınızı azaltmanıza destek olacaktır. 

Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle, haftaya görüşmek dileğiyle..

  • Bağlanma Kuramı ve Psikopatoloji, Olcay TÜZÜN , Kemal SAYAR