Değerli okuyucular,

Wellness kavramını çocuklarımıza erken yaştan itibaren anlatmalı ve yaşatmalıyız. Çocuklarda bu kavramı tehlikeye düşüren iki konu var; Şişmanlık ve obezite…

Çocuklarımızda şişmanlık ve obezite problemleri gün geçtikçe artan endişemizdir biz annelerin. Çocukluk çağındaki obezite ve zihinsel gelişimin arasındaki ilişki hakkında araştırmalar yapılıyor ve sonuçlar kilolu çocukların normal kilolu çocuklara göre bilgi işleme sürecinin daha uzun olduğunu gösteriyor. Ayrıca fazla kilonun dikkat bozukluğuna ve hafızanın zayıflaması gibi etkilerinin de olduğu gözlemleniyor. Bu noktada çocuklarımıza Omega 3 yağ asitleri desteği vermemiz metabolik süreçlerin düzenlenmesine yardımcı olurken zihinsel gelişime de katkı sağlıyor. 

Obezite ise vücut yağının fazla olması anlamına geliyor. Her çocuğun büyüme eğrisi farklı olduğu için obeziteye yaklaştıklarını anlamak da bazen güç olabiliyor.  Bu konuda da çocuk doktorlarımızla iletişim halinde olmakta, büyüme eğrisini düzenli kontrol etmekte fayda var.

Daha sağlıklı şekilde beslenmek, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek adına hayatınıza bunları ekleyebilirsiniz;

  • Daha çok meyve ve sebze tüketerek
  • Daha az meşrubat tüketimi ve az kalorili yiyecekler ile beslenerek
  • Kahvaltı öğününü atlamayarak
  • Hazır gıda ve Fast- food tüketimini minimuma indirerek
  • Yiyecekleri bir ödül aracı olarak kullanmayarak 

Ayrıca çocuklarımızı mümkün olduğunca fiziksel aktiviteye yönlendirmekte fayda vardır.  Sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca çocuklarımızı gün içerisinde dışarda oyun oynamalarını sağlamak okul başarılarının da artmasına destek olacaktır.