Bu sezon, Yeşil-Beyaz renklere gönül verenler için inanılmaz keyifli geçiyor.  İçeride ya da dışarıda fark etmiyor. Önümüze gelen her rakibi bir bir yenip lig üçüncülüğü iddiamızı devam ettiriyoruz. Artık süper ligin en korkulan ekibiyiz. Futbol netice oyunu. Topla oynama yüzdemiz rakiplerimize göre daha düşük olabilir ama tabela her zaman doğruyu söyler. Topla çok oynayan değil, sahada istediğini yapan takım puanları cebine koyar.Top rakipteyken takım halinde topun arkasında olan bir ekibiz. Rakip bir sağa bir sola topu yuvarlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Hakemin bitiş düdüğü ile ancak kendilerine gelebiliyorlar. Sonra kafalarını kaldırıp tabelaya bakınca anlıyorlar ki mağlup olmuşlar.

********************

Biz böyle bir takımız işte. Rakibimiz topla oyalanırken bir fırsatını bulup golü atıyoruz. Oynanan oyunun göze hoş gelmemesi veya izleyene zevk vermemesi beni çokta ilgilendirmiyor. Puan durumuna bakıp 3. sırada olduğumuzu görmek hem gözüme çok hoş geliyor hem de tarifi imkânsız bir zevk alıyorum. Korkulan bir ekip haline gelmek taraftarımıza hazların en büyüğünü veriyor. Konyaspor'a gönül veren taraftarlar olarak yıllardır böyle bir tablonun özlemiyle yaşadık. Rakiplerimizin ayaklarını titreten bir Konyaspor'u düşledik hep. Hele hele Avrupa'da mücadele etmek bizim en büyük rüyalarımızdan. Bu büyük rüyamız bu sene gerçeğe dönecek. Buna olan inancımız tam.

 *****************

 Gelelim Antep maçına. Takım savunmamız yine her zamanki gibi çok iyiydi. Hatasız bir savunma anlayışıyla oynadık. Bu mücadeleyi önceki karşılaşmalardan ayıran fark hücum etkinliğimiz. O kadar çok pozisyona girdik ki.  İlk 6 dakikada skoru 2-0'a getirip sahadan tarihi bir farkla ayrılabilirdik. Eğer tabela 5 yada 6-0'ı göstermediyse bunun tek sebebi kaleci Karcemarskas. Tamam 5. dakikada Ömer Ali'nin beceriksiz vuruşu üstüne geldi. Ama Douglas'ın ve ikinci yarıda Holmen'in vuruşunu çıkarmak her babayiğidin harcı değil. Zaten karşılaşma sonrasında teknik ekip ve oyuncularımız Karcemarskas'ı tebrik ettiler. Bu sezonun duran top ve sonrasında oluşan karamboldan en fazla gol bulan takımlarındanız. Henüz 3.dakikada köşe vuruşu sonrasında boşta kalan topu Holmen kafasıyla filelere  gönderdi. Atılan bu gol sayesinde puanımızı 46'ya yükseltip 3. sıradaki yerimiz perçinledik.

***************

Meha'nın haftalar ilerledikçe artan bir performansı var. Skubic ise sağ kanadı oldukça verimli kullandı. Douglas henüz istenen düzeyde değil. Holmen ise takımın dinamosu. Ali Çamdalı standart oyununa devam etti. Ömer Ali ise savunmada kritik müdahalelerde bulundu. Ama ofans konusunda aynı başarıyı göstermekten uzak. Final paslarında başarısız. Ali Turan ve Vukovic ise mükemmel bir oyun ortaya koydular. Kalecimiz Serkan karşılaşmanın belki de en rahat ismiydi. Sadece son dakikalarda rakibin doldur boşaltılarında biraz mesai yaptı. Kibong ve Bajıc oyuna sonradan girdiler. Yaptıkları kritik pas hataları rakibe pozisyon hazırladı.

******************

Haftaya Avrupa yolundaki en ciddi rakibimiz Başakşehir'i konuk edeceğiz. Puan farkını 9'a çıkarmak için büyük fırsat. Rakip güçlü. Etkili hücum silahları var. Ama biz de Konyaspor'uz. Özellikle 2. yarıda karşımıza çıkan her rakip gibi Başakşehir takımı da çok tedirgin olacak. Standart oyunumuz sahaya yansıtırsak galip geleceğimize eminim.Bu zorlu mücadelede teknik ekibimiz ve oyuncularımıza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.