Suriye'den gelen şehit haberleri hepimizi çok üzdü. Ciğerimiz yandı, parçalandı. Şehitler tepesinin şahikasında olan Yiğitlerimize Allah'tan rahmet diler, Gazilerimize acil şifalar, başta şehit ailelerimize olmak üzere bütün Türkiye'mize baş sağlığı dilerim.

Türk insanının birlik ve beraberlik içinde Devletimize, Askerimize dua etmeleri, destek vermeleri; Dünya'da başka bir ülkede görülmez. Bu bize özel bir haslettir.

Türkiye’mizin Yunanistan sınırlarını açması sebebi ile Türkiye de bulunan mültecilerin Yunanistan sınırına dayanması, Yunanistan’ı ve Avrupa ülkelerini korkuttu, Mültecilerin Yunanistan’ı geçip diğer Avrupa ülkelerine ulaşması halinde İki yüzlü Avrupa Ülkeleri allak bullak olacaktır, bu da ekonomi dengelerini değiştirecektir.

Çin'de ortaya çıkan Korona virüsü paniği Dünya'da ekonomi piyasalarını çok şiddetli bir şekilde panik havasına soktu. Borsalar düşerken döviz ve altın kurları çok inişli çıkışlı bir hafta geçirdi. Korona virüsü ile ilgili doğru, açık ve net bilgiler gelmeden bu tür inişli çıkışlı haberler almaya devam edeceğiz.

Kısa vadede; Altın, sert düşüşlerle birlikte altın alacaklar için bir fırsat olabilir.
Orta vadede; Hafif çıkışlar beklense de Çin'den gelecek Korona virüsü haberleri altının yönünü belirleyecek.

Mart ayında altın uluslararası piyasalarda gün içinde 10,00 TL gibi yükseliş ve düşüşler görülebilir. Çok geniş band aralığında seyrine devam edecek gibi görünüyor. Hem sert yükselmeler hem de sert düşüşler yaşanabilir.

Dünya'da sert yükselişten kaynaklanan panik havası hala devam edecek gibi gözüküyor. Altın panik havasını dağıtabilirse, destek bulursa biraz durulur, bu da ancak Dünya'nın normalleşmesine bağlı. Bu fiyatlardan alınan altın uzun vadede yine Kârlı duruma geçecektir.

FED’in faizi düşürmesi ekonomi piyasalarında, Döviz ve Altının yine hareketlenmesine sebep olacaktır. Önümüzdeki haftalar FED'in faiz kararı, piyasalara yansıyacaktır. Bu da altında yükselişe sebep olacak, Altın ONS bazında Amerika'nın FED açıklamasından hemen sonra bir miktar yükselişe geçti.

Gelecek günlerde FED tekrar faiz indirimine gidebilir mi? Görünen o ki tekrar faiz indirimi olabilir. Haziran ayında 75 puan düşürülmesi konuşuluyor, Bu da gösteriyor ki; Güvenli bir liman olan altın yine parlayacaktır.

Selam ve Dua ile.