Konya il merkezinde ve ilçelerde her gün irili ufaklı yüzlerce program düzenleniyor. Belediyeler, müdürlükler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar ve benzeri kuruluşlar tarafından yapılan bu organizasyonların temelinde toplumun fayda edinmesi yer alıyor.

Özellikle son yıllarda düzenlenen organizasyonlara vatandaşın ilgisinin daha da arttığını söyleyebiliriz.

Artan ilgi beraberinde programların merkezden taşraya doğru yayılmasını da sağladı.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Altınekin Ziraat Odası tarafından da bir organizasyon düzenlendi.

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ile bundan yaklaşık 3 yıl önce bir haber vesilesiyle gittiğimiz Altınekin'de, bir tarlada tesadüfen tanışmıştık.

Tarlanın kenarında durup, harıl harıl çalışan şahsa, Altınekin Ziraat Odası'nı aradığımızı, oda başkanıyla görüşmek istediğimizi söylemiştik.

Meğer sorduğumuz vatandaş, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu'nun ta kendisiymiş...

Kendisi ile Altınekin'de tarımsal faaliyetlerin ayakları daha sağlam zemine oturacak hale gelmesi, Altınekin çiftçisinin eğitilmesi, bilgilendirilmesi ve daha bilinçli tarım yapması için yapılması üzerine de konuşmuştuk.

Hasbelkader küçük tavsiyelerde bulunmuştuk.

Zaten Bekir Kağnıcıoğlu'nun da Altınekin çiftçisinin tarımı daha bilinçli yapmasını sağlamaya yönelik belli başlı projeleri vardı. Biz de karınca kararınca bu projelerin daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi adına küçük dokunuşlarda bulunduk, hepsi o.

Altınekin çiftçisine anlatılması gereken en önemli husus, toprak analizinin büyük bir titizlikle yaptırılması ve analizden çıkan sonuca göre toprağa verilecek gübrenin belirlenmesiydi. Öncesinde kulaktan doğma bilgilerle toprak gübreleniyor, toprağın veriminin artırılması düşünülürken olan verim de kaybediliyordu.

Bunu küçük ödüllerle de desteklemek gerektiği konusunda Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ile hemfikirdik.

Bekir Kağnıcıoğlu, o tarihten bu yana her yıl toprak analizi yaptıran çiftçilere yönelik çekilişle farklı hediyeler sunuyor.

Bu yıl yapılan faaliyet ise diğerlerinden daha anlamlı bana göre. Altınekin'de toprak analizi yaptıran çiftçiler arasından çekilişle belirlenen 6 kişi umreye gönderiliyor. Diğer ilçelere de örnek olabilecek bir çalışmaya imza attı Altınekin...

Bekir Kağnıcıoğlu'nu dost kimliği, ağabeyliği ve hepsinden önemlisi Altınekin çiftçisinin bilinçli tarım uygulamalarına geçişine yönelik yaptığı faaliyetlerden ötürü tebrik ediyoruz.

EKREM COŞKUN'UN KONYASPOR HAYRANLIĞI

Her Konyalının kalbinde bir Konyaspor sevdası yatar. Her ne kadar İstanbul'un belli başlı takımlarına olan ilgiden vazgeçilmese de önceliğimiz Torku Konyaspor'dur. Geçtiğimiz haftasonu muhteşem bir düğün töreniyle oğlunu evlendiren Ekrem Coşkun Sigortacılık ve Ekrem Coşkun Döner markalarına adını yazdıran, Konyaspor sevdalısı Ekrem Coşkun, salonun dizaynı ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Salonda gözünüzün görebileceği her yer yeşil ve beyazdı. Başka bir renk göremezsiniz. Abartılı olacağını düşünmese herhalde gelin ve damadı da yeşil beyaza bürüyecekti. Neyse ki, Torku Konyaspor da dün evinde ağırladığı Eskişehir'e karşı 2 defa yenik duruma düşmesine rağmen maçtan galip ayrılmasını bildi. Bu skor da hem Ekrem Coşkun'a düğün hediyesi oldu, hem de Konyasporlulara bir hediye oldu.