Altın, riskli ortamları seviyor ve bu ortamda yatırımcı, altını güvenli bulduğu için altına yatırım yapıyor. Buna ülkelerin Merkez Bankaları da eklenince Altının Ons’u bir anda yükselişe geçiyor. Altına olan talep, güven böyle dönemlerde daha da artıyor. Altına bireysel olarak vatandaşlarımız da çok güvendiği için birinci yatırım aracı olarak Altını görüyor ve Altın alıyor.

Altın da, Koronavirüsle, yaz hareketlenmeleriyle pozisyonunu belirliyor.

Hafta sonu 396 TL olan 24 ayar altın, bir anda 403 TL seviyelerini gördü. Hafta sonu 1790$ olan Ons, 1816$ Ons’a kadar çıktı. Hafta sonu 6,85 TL seviyelerinde olan Dolar, 6.93 TL seviyelerine çıktı. Bu bandda tutunamadı. Doların haftalardır 6,85 TL seviyelerine kilitlenmesi, altına olan talebi arttırdı.

Küresel ekonomi piyasalarında doların hareketsizliği, iki ileri bir geri yapması, piyasalara güven verememesi, Ons’un yükselmesine sebep oluyor, bu da Altının parlamasına, değerlenmesine, altına güven duyulmasına sebep teşkil ediyor.

Altın, 1770$ – 1830$ Ons aralıklarında gidip gelecek gibi duruyor. Altının 1830$ Ons’u kırıp, Dolarında yükselişe geçmesi ile Altının 420 TL seviyelerinin çok üzerinde fiyat belirleyecek gibi duruyor.

Dolar, ara duraklarda çok git gel yaptı, Dolar da hareketlenirse Altında yeni rekorlar görülebilir. 6.85 TL seviyelerine sıkışan Dolar kuru önümüzdeki günlerde bunu kırabilir mi, bekleyip göreceğiz.

Dünya ekonomi piyasalarında Çin’in Ekonomik açığını Türkiye doldurabilir. Sanayimizde, üretimimizde bunun alt yapısı var, tecrübesi var, yeter ki kendimize inanalım, güvenelim, üretmeye ve çalışmaya ısrarla devam edelim.

Dünya küresel piyasalarında Türkiye ekonomisine olağanüstü baskı yapılsa da biz bunu başaracak güçteyiz. Türkiye ekonomisi belki yavaş ilerliyor ama çok emin adımlar atıyor. Gün itibari ile ; Ons : 1807 $ Dolar : 6.92 TL Euro : 7.86 TL 24 Ayar Altın : 401,33 TL olarak piyasalara yansıdı.

Dün 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin yıldönümünü yaşadık. Bir kez daha içimiz acıdı. Allah Vatanımızı, Milletimizi korudu.

Bu darbe girişiminde yaralanan Gazilerimize tekrar acil şifalar diler, Şehitlerimize minnet duygularımızı iletiriz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Güzel bir haberle yazımızı noktalarken gençliğimizde “Ayasofya Açılsın, Zincirler Kırılsın” sloganını çok söylemiştik. Bu günleri gösteren Rabbime şükürler olsun.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Hocamızın büyük hayali ve isteği olan Ayasofya’nın açılması, zincirlerinin kırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz. Allah Ayasofya’da herkese namaz kılmayı nasip etsin inşallah.

Selam ve dua il