Dünya ve Türkiye Ekonomi piyasalarında altın gündemin birinci konusu olmaya devam ediyor. Öyle görünüyor ki altın şaşırdı şaşırtmaya da devam edecek. Geçtiğimiz hafta altının ons fiyatı 1.588 $ trend seviyelerinde haftaya başlarken, 24 Ayar altının gram fiyatı 310,00 TL seviyelerinde seyretmeye devam ediyordu.

Yukarı doğru hareketlenme işaretlerini hem ons bazında hem de TL bazında gördük. Bu hafta itibariyle en yüksek 335,00 TL seviyelerini test etti. Ons bazında ise 1650 $ seviyelerini test etti. Bütün bu gelişmeler 2020 yılının ilk çeyreğinde altına tarihi rekoru kırdırdı.

Çin’den gelen Korona virüsü haberleri Dünya ekonomi piyasalarında ve Türkiye ekonomi piyasalarında altında yukarı veya aşağı doğru yön tayini yapacaktır. Bugün itibari ile Çin’de halen devam etmekte olan virüs hadisesinden dolayı ortaya çıkan kargaşa durumu altının yukarı yönde hareket etmesine sebep oldu. Ancak Çin’de virüs aşısının yapıldığı gibi söylentiler altının kısmen de olsa aşağı yönde hareket etmesine sebep oldu. En küçük bir korona virüsü haberi altını hareketlendirecektir.

Gün içerisinde Altının hareketliliği devam etti. Altının Ons fiyatı 1650 $ seviyesinden 1628 $ seviyelerine düşerken 24 Ayar altının gram fiyatı 326,00 TL seviyesine geriledi.

Çok şükür ki Türkiye ekonomisi ve Konya ekonomisi ayakları üzerinde duruyor. Çin’de yaşanmakta olan Korona virüsü hadisesi farklı ülkelere fırsat sunabilir.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş KÜTÜKÇÜ Bey ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk ÖZTÜRK Bey’in İhracata yönelik olağanüstü gayretleri ve çalışmaları Konya ekonomisini canlandıracaktır.

in ekonomisi, Korona virüsü nedeni ile Dünya’da zarar göreceğe benziyor. Bundan Ülke ekonomimiz ve Konya ekonomisi bir fırsat yakalayabilir. Avrupa’nın Çin mallarından korkması, Çin’de imal edilen sanayi, Tekstil, Elektronik, Ayakkabı gibi ürünlerin Türkiye ve Konya ekonomisine yönelmesine sebep olabilir. Tekstil, Elektronik ve Ayakkabı gibi ürünlerin Konya da imal edilmesine fırsat sunacaktır.

Selam ve dua ile.