Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim merkezleri (ASEM) tarafından hazırlanan 14. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, “Selçuklu Saklı Değerler” temasıyla 2 Mayıs günü kapılarını açtı. Sergi açıldığından bu yana hem Konyalılar hem de Konya dışından gelen yerli ve yabancı turistler sergiyi gezerek el emeği göz nuru ile yapılan eserleri görme fırsatı buldu.

Bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi Konyanüma’da “Selçuklu Saklı Değerler” temasıyla kapılarını açan Altın Dokunuşlar, sergisi dizaynı ve eserleri ile dikkatleri üzerine çekti. Bence bundan sonra Altın Dokunuşlar Sergisi yeri İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi olma. İrfan Araştırma Merkezi ferahlı ile bu sergide öne çıkartıyor. Sergide Konya evinin iç kısmını ve Konya adetlerin yansıtılması da Konya’nın kültürünü ve sanatını tanıtmak açısından oldukça güzel ve yerinde olmuş.

Sergide her gün; Ahşap yakma, altın işi, çini, dival işi, ebru, halı-kilim dokuma, hüsn-i hat, iğne oyası, kağıt rölyef, kağıkâri, keçe yapımı, kırkyama, tel kırma ve tezhip sanatlarında uygulamalar yapılıyor. Bu da geleceğimizin teminatı olan biz gençlerin kültürümüzü tanımamıza hem de yabancı ziyaretçilerin kültürümüzü tanımasına katkı sağladı. 

Konya’nın en önemli sanatsal etkinliklerinden olan ve bu yıl “Selçuklu Saklı Değerler temasıyla açılan 14. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, Konya’da gerçekleşmesine sağlayan ve Konya’ya 14 yıl boyunca büyük hizmetler yapan eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Tahir Akyürek’e, Tahir Akyürek’ten bayrağı devir alan ve Selçuklu’ya yaptığı hizmetler ile adından söz ettiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca’ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Abdülmelik Ötegen’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu’na KOMEK kursiyerlerine ve çalışanlarına kısacası sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah 15. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni daha fazla ziyaretçi sayısı ile ziyaretçilerini ağırlar.

Selametle kalın...