Kalp dostu olarak bilinen kalp sağlığına oldukça etkisi olan bir meyvedir. Kalp kaslarını güçlendirme etkisi olan meyve kan akışını hızlandırma özelliğine de sahiptir. Onun içindir ki Kalp hastalıklarına bağlı tedavi görmekte olan bireylerin alıç kullanımı konusunda oldukça dikkatli olması ve doktora danışması gerekmektedir.

Alıç, içermiş olduğu vitamin C sayesinde, vücutta biriken tehlikeli toksin maddelerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı iken Güçlü antioksidan özelliğine sahiptir. Beyaz kan hücrelerinin aktivitesini güçlendirir. Soğuk algınlığa bağlı olarak gelişen vücut direnci düşüklüğüne dengeleyerek enerji verici özelliğe sahiptir.

Stres, uykusuzluk sorunlarına çözüm olurken, idrar söktürücü etkileri de mevcuttur.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Potasyum kaynağı olan ve Posa açısından zengin olan alıç meyvesi ishal gibi sindirim sistemi hastalığına iyi gelir. Ağız ve diş eti rahatsızlıklarına oldukça yararı vardır. Tansiyonu dengeleyici etkiye sahip olduğu da birçok araştırmalarda kanıtlanmıştır.

Mideye oldukça faydası varken, mide de rahatlatma etkisi var iken,Hazımsızlık ağrılarına faydası oldukça yüksektir.

İçerdiği triterpen maddesinin metabolizmayı hızlandırma etkisi varken, sindirim sistemi hızlandırarak kilo vermeye yardımcıdır.

Sonbahar meyvesi alıcı sifayla yiyin efendim.

Sağlıcakla kalın…