Ligin başladığından beridir inişli çıkışlı bir oyunumuz var. Oyuncu performanslarımız ve aldığımız puanlar da bu paralelde zaten.2 hafta iyi oyunla 6 puan alabilirken sonraki 2 hafta kötü oyun ve puansız ayrılabiliyoruz. Alanya deplasmanına da son iki haftada 6 puanla ve iyi bir formda gelmiştik. Takımların oyununu ve oyuncu kalitesini düşündüğümüzde mağlubiyet ihtimalinin yüksek olduğu bir maça çıkmıştık. Nitekim 1-0 da olsa deplasmandan puansız dönüyoruz. Konyaspor’u yerden yere vurmaya gerek yok. Rakibimiz hem oyun hem de oyuncu kalitesi olarak bizim çok önümüzdeydi ve hak ederek kazandılar. Klişe bir tabir olacak ama ‘’önümüzdeki maçlara bakmamız lazım’’.

OYUN ANALİZİ

Maç tam da beklenildiği üzere Alanyaspor’un ön alan baskısıyla başladı. Ama ilk 10 dakikada takım savunması anlamında iyi işler çıkarttık. 10.-25. Dakikalar arası ise maçta en kötü olduğumuz dakikalardı. Rakip adeta bizi hücum pres ve kısa paslarla dövdü. Bu dakikalarda gol yemememiz bizim adımıza şanstı.25. dakikadan sonra daha derli toplu oynamaya çalıştık. Çalıştık diyorum çünkü rakibin izin verdiği kadar oynayabildik. İyi oynadığımız dakikalarda bir korner sonucu devam eden pozisyonda kontra yedik. Stoperlerimizden Abdülkerim ileride kaldı. Aslında rakipten fazla sayıda adam geriye koştuk. Ama yetenek burada devreye girdi. Efecan’ın harika ara pası ve Babacar’ın klas bitiriciliğiyle buluşunca yenik duruma düştük. Bu pozisyonda defans derinliğini yaratamamamız yenik düşmemize neden faktörlerden biriydi. Golden sonra daha dengeli bir oyun sergiledik ve ilk yarı bitti. İsmail Kartal ikinci yarıya Alper-Miya ve Amir-Musa değişiklikleriyle başladı. Kısmen daha dirençli bir takım hüviyetine büründük. Rakibimiz ligin en dayanıklı ve en mücadeleci takımlarından birisi. İkinci yarı biraz daha derli toplu oynadık ama 3. Bölgede etkili olamadık çok.56. dakikada ise hem Kravets hem de Cikalleshi şanssız bir şekilde sakatlandılar. Yerlerine Oğuz Kaan ve Eduok girdi. Bu değişikliklerde oyunumuz mücadele olarak biraz ivmelendi ama oyun olarak geriye gittik. Çağdaş Atan’ın 71.dakikada as oyuncuları alıp yerlerine daha defansif ve daha mücadeleci oyuncular almasıyla da aslında maç bitmişti bizim için. Rakip takım takım boyunu kısalttı ve bekledi. Gol atma ihtimali açısından onların pozisyonları daha tehlikeliydi ama her iki taraf da gole muvaffak olamadı ve maç 1-0 bitti.

OYUNCU PERFORMANSLARI

Kalede geçen hafta doğru düzgün top gelmediği için pek anlayamadığımız Eray’ın performansı bence beklentilerin üzerindeydi. Golde yapacak bir şeyi yoktu. Özellikle ayakla topu oyuna sokma konusunda pek de fena değil izlenimi verdi bana. Bence sınıfı geçti bu maç için. Skubic-Adil-Abdülkerim üçlüsünü çok beğendim. İlk yarı savunmanın solunda oynayan Alper’i yetersiz buldum bu maç için. Daha sonra sol beke geçen Guilherme yine standartın üzerinde bir performans sergiledi. Bence Guilherme sol bekte oynamaya devam etmeli. Orta ikilimizi hiç beğenmedim. Hem Amir hem de Jevtovic oldukça vasat bir performans sergilediler. Milosevic ise sezon başından beridir sürdürdüğü kötü performansını devam ettiriyor. İç saha maçlarında oynayabilir dönem dönem ama deplasman maçlarında bu aralar dinlendirmek gerekiyor sanki. Cikalleshi baskı olmadığında iyi performanslar sergiliyordu son haftalarda. Ama Alanyaspor’un baskısını kaldıramadı ve ciddi pas hataları yaptı. Kravets ise ilk yarı yakaladığı pozisyonda pas verse belki gol bulacaktık ama kaleye vurmayı tercih etti. O da ortalamasının biraz altındaydı. Musa Çağıran fizik olarak katkıda bulundu ama o da oyun anlamında etkisiz kaldı. Sonradan giren Miya yine kötüydü. Eduok ise sanki 2 yıldır futbol oynamamış da zorla oynatıyoruz gibi bir hali var kaç haftadır. Oğuz Kaan ise bu takımın oyuncusu değil bence. Mevcut haliyle süper lig seviyelerinin oldukça altında. Oynatılmamalı…

HAKEMLERİN STANDARTI PARMAK  ISIRTIYOR

Ülke olarak,her konuda, standart oluşturmada,belli seviyelerde kalmada sıkıntı yaşadığımız bir gerçek. Ama konu hakemlerimizin kötü performansı olunca saygıyla(!) önlerinde eğiliyorum. Bu kötü performansı aralıksız olarak devam ettirmek kolay değil. Eskiden sadece maçın orta hakemlerini ve artık maça direkt etki edebilen VAR hakemlerini eleştirirdik. Bunlara artık yardımcı hakemler de eklendi. Konyaspor’un son iki haftasında kesilen pozisyonlarına bile baksanız verilen ofsayt kararlarının saçmalığını anlardınız.

                                                               BU MAÇI UNUTMAK GEREKİYOR

Ligin en iyi futbol oynayan ve en kaliteli takımlarından birisine deplasmanda 1-0 yenilmek hiç şaşırtıcı bir sonuç değil. Gönül istedi ki puan alalım en azından ama rakibimiz maçı hak ederek kazandı.Artık iç sahada oynayacağımız Erzurumspor maçına odaklanmamız gerekiyor. O maçı alırsak bu maçta kaybedilen puanı telafi etmiş oluruz.

Selamlar,saygılar değerli Konyaspor ailesi…