Geçen hafta oynanan Konyaspor, Akhisar maçı birçok yönden örnek bir müsabaka oldu. Konya seyircisi, maç başlamadan önce sahaya çıkan Akhisar Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tribünlere çağırarak lehine sloganlar attı ve uzun süre alkışladı. Akhisar Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu bu çağrıları karşılıksız bırakmadı, Konyalı seyircilerin bulundukları tribünlere giderek bu sevgi gösterisine karşılık verdi. Kendisine bir seyirci tarafından verilen Konyaspor kaşkolünü maç bitimine kadar boynunda taşıdı.
Maça hızlı başlayan Konyaspor, onuncu dakikadan sonra üstünlüğü ele geçirmeye başladı. Djalma'yı durdurmakla görevlendirilen Akhisar oyuncusu Çağdaş yirmi dört dakika içerisinde iki sarı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Çağdaş'ın ikinci sarı sonrası kırmızı kart görmesinden sonra kazanılan serbest atışın kullanılacağı sırada stadın elektrikleri kesildi. Jeneratörün devreye girmesi neredeyse on dakikayı buldu. Jeneratör devreye girinceye kadar maç hakem tarafından durduruldu.
Jeneratör elektriğinin gelmesinden sonra ışıklar bir süre yetersiz olarak yandı. Ancak hakem maçı başlattı. Maç bir süre alacakaranlıkta devam etti. İlerleyen dakikalarda şehir cereyanının devreye girmesi ile yeterli ışıklandırmaya tekrar kavuşuldu.
Bir süre alacakaranlıkta devam eden maç, alacakaranlıktan aydınlığa çıkma mücadelesi veren Konyaspor için geleceğin habercisi gibi idi. Işıkların yanması ile Konyaspor rakip kaleye yüklenmeye başladı. 40.dakikada Mehmet Güven tarafından kullanılan serbest atış sonrası Gekas'ın kafasından golün gelmesi seyirciyi ve oyunu hareketlendirdi. Konyaspor atakları sıklaştı. İlk yarının sonlarına doğru Gekas'ın bir vuruşu direkten döndü. Son dakikada Mehmet Güven'in müsait pozisyonda vurduğu kafada da top dışarıya gitti. Böylece 3-0 bitebilecek ilk yarı 1-0 skorla sonuçlandı.
İkinci yarıda da oyunun hâkimi Konyaspor idi. Akhisar, Konya ceza sahası içerisine çok az gelebildi. Bu ataklardan birisinde kendisini Konya ceza sahası içerisinde yere atan Akhisarlı Bruno, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından uyarıldı. Hamza'nın gördüğü bu pozisyonu beş hakemden hiç birisi göremedi.
İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Konyaspor Gekas'la iki, Djalma ile bir gol daha bularak skoru 4-0'a getirdi. Bu dört gol bu sezon alınan en farklı galibiyet olma yanında Konyaspor'un eksi olan averajını da sıfırladı. Şu anda Konyaspor'un attığı gol sayısı ile yediği gol sayısı ve Konya'nın plaka numarası aynı rakamlardan oluşuyor. Yani attığı gol 42, yediği gol 42.
Bu galibiyet ile birlikte Konyaspor düşme korkusundan kurtuldu diyebiliriz. Alacağı bir puan dahi ligde kalmak için yeterli olacaktır sanıyorum.
Ligden düşecek iki takım hemen hemen belli oldu, diyebiliriz. Bunlar Kayserispor ve Antalyaspor. Üçüncü takım ise Elazığ ve Erciyesspor'dan birisi olur diye düşünüyorum. Konyaspor Karabük deplasmanına giderken, düşme hattında bulunan Antalya ile Elazığ karşılaşacak. Kayseri Erciyes de evinde düşme hattından kurtulmak isteyen bir başka takım olan Gaziantep'i ağırlayacak. Rize ise lig beşincisi olan ve Avrupa'ya gitme hedefi taşıyan Sivas'ı evinde konuk edecek.
Bu hafta sonrası alınacak sonuçlar ligin bitişinin de ilanı anlamına gelebilir. Alacakaranlıkta oynanan Akhisar maçı Konyaspor'u alacakaranlık kuşağından çıkardı dersek yanlış bir ifade kullanmış olmayız.
Konyaspor'a Karabük deplasmanında başarılar diliyor ve evine puanlarla dönmesini temenni ediyorum.