Türkiye; kültürel mirasları bakımından  çok varlıklı  bir ülke.Yıllardır devam eden birçok arkeolojik kazı yapılmış ve halen yapılmakta. Gerek yer üstü gerekse yer altı kültür varlıkları açısından zengin olan topraklarımız da, çıkarılan eserler ise çeşitli müzelerde sergilenmektedir. Bu çalışmalardan birisi de hali hazırda Konya Alaaddin Tepesinde yapılmakta.

Konya'nın merkezindeki bu büyük tepe (höyük) bu günlerde hummalı bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Yaz sıcaklarında Konyalıların yeşil yapraklı  ağaçlarının gölgesinde serinlendiği  tepe, bir yanında devam eden arkeolojik çalışmalar diğer yandan restorasyon çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Tarih öncesi dönemler ve Roma,Bizans,Selçuklu ,Osmanlı gibi dev İmparatorluklara ev sahipliği yapmış tepe bugün tarihi önemini hala koruyor. Tepede restorasyonu yapılan 2. Kılıçarslan Köşkü'nün, tepesindeki beton çadır kaldırıldı. yerine daha korunaklı ve estetik bir yapı inşa edildi. 2.Kılıçarslan Köşkü ve Alaaddin camii arasında kalan alanın bir seyir terası ve Selçuklu arkeolojisi, Alaaddin Tepesi bilgilendirme meydanı olarak kullanılacağını eski  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı aylar önce sözlerine eklemişti.

Yakın bir zamanda da ziyarete açılacak gibi gözükmekte.    Tepenin iki farklı yakasında bulunan İnce Minare (medrese) Müzesi ve Karatay (medrese) Müzesinde ise arkeolojik kazılar sırasında çıkarılan bazı eserler sergilenmektedir. Meraklıları için gidip görmekte fayda var.