7 Haziran seçimlerinde Ak Parti aslında hepimizin de bildiği gibi beklenen oyu alamadı ve tek başına hükümeti kuracak çoğunlukta milletvekiline sahip olamadı. Bunun için birçok sebep sayılabilir fakat seçimin üstünden nerede ise iki ay geçmesine rağmen Ak Partili belediyelerin ve Parti yöneticilerinin hala yanlış yapmaya devam etmeleri 7 Haziran seçimlerinden ders almadıkları anlamına geliyor.

Ramazan Bayramını Baba ocağında geçirmek, Akrabaları ziyaret ederek büyüklerin hayır dualarını almak ve hem de aslında bir nevi de nabız yoklamak için Hadim Aşağı Eşenler Mahallesine gittim. Arefe günü eve vardım, yol yorgunluğu ile elimi yüzümü yıkamak için çeşmeyi açtığımda suyun olmadığını gördüm. Hemen Koski'yi aradım ekipleri hemen yönlendireceklerini söylediler. Akşam oldu hala su yoktu tekrar aradığımda bana dediler ki “ bey efendi bayram dolayısı ile su kullanımı yoğun olduğundan yetişmiyor, gece yarısında su gelecek dediler. Bir an kaynağın yetersiz olduğunu düşündüm ve köyün ileri gelenlerine sordum. Meselenin kaynağın yetersizliğinden olmadığını birkaç gün önce su pompasının arızalandığını yerine takılan pompanın da küçük olduğunu ve yeterli suyu depoya basamadığını söylediler. Bayram sabahı abdest alıp bayram namazına gitmek için çeşmeye vardığımda su yine yoktu,  benim gibi birçok kişinin Koski'yi aradığını tahmin edebiliyorum.  Yapılacak olan şey aslında o kadar basitti ki,  Konya merkezden yeterli suyu basacak pompayı getirip takmak en fazla iki saatlerini alırdı ama maalesef bunu yapmadılar. 

Diyeceksiniz ki bunda Ak Parti'nin suçu ne? Şimdi köyde daimi yaşayan seçmen sayısı 500 civarında, bayram dolayısı ile yaklaşık 1.500 civarında seçmen de köye geliyor etti 2.000 seçmen. Bu insanlar bayramı su sıkıntısı yaşayarak geçirdi. Bu köyün muhtarı aynı zamanda Ak Partinin de temsilcisi oluyor. Elbette üstlerine bildirmiştir, çözüm bulunmadığına göre demek oluyor ki temsilcileri de hiçe sayılmış oluyor. Koalisyon hükümeti kurulamaz da Kasım ayında olası bir erken seçime gidilirse bu 2.000 seçmenin oy psikolojisini ben tahmin etmek istemiyorum.

Olası bir Erken seçime gelince; eğer ki koalisyon oluşturulamaz ve bir erken seçime gidilirse doğuda ve özellikle kırsalda tam teşekküllü bir seçim güvenliği sağlanamazsa, Anadolu'da  insan yaşamını hiçe sayan Mesela İç Anadolu'da Elektrik dağıtımının içine eden (Günde en az iki kez elektriğin gidip gelmesininin önüne geçemeyen ) MEDAŞ gibi kurumlar ve diğer resmi kurumların başındaki kişilerin icabına bakılmazsa, yani kısacası Ak Parti'ye zarar veren Sözde Ak Partili fakat zoru görünce kaçmak için fırsat kollayan Ak Partinin içindeki İRLANDALI'lar temizlenmediği müddetçe kusura bakmayın ama sonuçta sadece bir bilemedin iki puan oynar.

 

Unutmayın “DOST ACI SÖYLER” Benden Söylemesi!