*Beyannamemizin ilk önceliği: Yeni bir anayasa vaat ediyoruz. Özgürlükçü, katılımcı, kurumsallaşmış bir anayasa yapacağız

*AK Parti olarak seçimlerden sadece seçilenlerin değil, herkesin temsil hakkını savunacağımızı söylüyoruz. Yeni sistemde meşru yapıya uygun olmayan hiçbir paralel yapıya izin verilmeyecektir. 

*Sivil toplum kurumlarının hukuki statüleri gibi alanları düzenleyen sivil toplumun güçlendirilmesine yönelik kanun çıkaracağız. Siyasi parti özgürlüğünü savunacak yeni bir siyasi partiler kanunu ivedilikle çıkaracağız. 

*Aile ve çocuklara yönelik olarak, ailenin ve çocuklar için sosyal yardım ve sosyal hizmete gereksinim duyan tüm vatandaşlarımız için ASDEP'İ HAYATA GEÇİRİYORUZ. Koğuş sisteminden ev ortamına geçiş için zemin hazırlayacağız. Ev almak için peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 destek vereceğiz!

*Kadınların karar alma mekanizmalarına etkin bir şekilde katılmaları için elimizden geleni yapacağız. Kadınların, iş gücü piyasasına katılımı için çalışacağız.

*Kadınların ilk çocukta 2,  ikinci çocukta 4, üçüncü çocukta 6 ay yarı zamanlı çalışacak anneler; ama tam maaş almaya devam edecekler. 

*Seçilme yaşını inşallah 18'e indireceğiz. 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde yer almasına izin vereceğiz. Gençlerimize sınırsız internet imkânı vereceğiz.

*Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek vereceğiz. Eğer bu yetmiyorsa, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlerimiz 50 bin liralık hibe üzerine, 100 bin lira faizsiz kredi de alabilecek.

*Lise ve üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası primlerinin ücretsiz bir şekilde devlet tarafından yapılmasını ve bu şekilde iki yıl boyunca gençlerin sağlık sigortasından yararlanmasını sağlayacağız.

EMEKLİLER

* 7 Haziran seçimlerine giderken bir söz vermiştik. 1100 liranın altında maaş alan vatandaşlarımıza 1200 lira ödeyeceğiz demiştik. Temmuz ayından itibaren ödenmeye başladı. Şimdi bütün bu düzenlemelerden sonra bir kez daha 1100 liranın üzerine verdiğimiz 100 liranın üzerine bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde 1200 lira zam yapıyoruz. 1000 liraya kadar olan emeklilerimizi 1100 liraya tamamlamıştık. Şimdi tüm emeklilerimize ayda 100, yılda 1200 lira, takribi bir maaş zam gelecek gibi zam yapıyoruz. 

ÇİFTÇİLER

*Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Şimdi yine gençlerimize, hangi alanda olursa olsunlar, genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar destek vereceğiz. 

EĞİTİM

*Tüm okullarımızda tam gün eğitim-öğretime geçilmesini sağlayacağız. İkili eğitim-öğretim kalmayacak. Fatih projesiyle eğitim alt yapısını güçlendireceğiz. Öğretmen akademisi kuracağız. Meslek eğitimini yeniden canlandıracağız. Öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskını azaltmak için yükseköğretime geçme sınavlarını yılda bir kez değil her aşamada öğrencilere fırsat verilecek şekilde yılda iki ya da üç... 

SAĞLIK

*Toplam 56 bin kapasiteli şehir hastanelerini hizmete açacağız. Koruyucu hekimliği yaygınlaştıracağız. İhtiyaç sahiplerine evde bakım hizmetini yaygınlaştıracağız.

İŞÇİLER VE ASGARİ ÜCRET

*Asgari ücreti inşallah 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES'i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz. Kamuda çalışan taşeronları istihdam edeceğiz. 

***

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesi bu şekilde. Başlıkta bulunan AK Parti ibaresi olmasa bu beyannamenin muhalefet partilerinden birisine ait olduğunu düşünürsünüz. Maalesef bu beyanname 13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten bir partinin beyannamesi. 

Devlet içinde paralel yapıya geçit verilmeyecekmiş. Paralel yapı ne zaman oluşmuş? Kendilerinin iktidar oldukları on üç yıl içerisinde.

Yem ve gübrede KDV'yi kaldıracaklarmış! Adama sormazlar mı on üç yıldır neredeydin diye?

Taşeron işçilere kadro verilecekmiş! Bu taşeron işçilik sözlüğümüze ne zaman girmiş? AKP iktidarı zamanında!

Öğretmen akademileri kurulacakmış! Öğretmen Liseleri ne zaman kapatıldı? On üç yıllık AKP iktidarı döneminde.

Şimdi de kalkmışlar kendi iktidarları döneminde yapılanları başka bir parti yapmış gibi değiştirmeyi vaat ediyorlar. 

Demek ki 1 Kasım Seçimlerine İktidar Partisi katılmıyor. Muhalefet partilerinin yarışacağı bir seçim izleyeceğiz.

Uyanmak yok, uyumaya devam!