Kurban bayramını Tüm İslâm Dünyası olarakidrak ettik. Bir tarafta Arakan'da yaşanan kan ve göz yaşı dolu sahneler içimizi burkuyor diğer taraftan Filistin ,Suriye ,Mısır ve diğerleri.

      Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle Bangladeş kapılarını Arakanlı kardeşlerimize açtı.Allah kendisinden razı olsun.

      Müslüman kendisinden başkasını düşünmeyen, nemelazımcı bir kimliğin aksine fedakarlığın ,paylaşımcılığın ve kardeşliğin zirve yaptığı örnek şahsiyet demektir. 1400 yıl önceye dayanan şanlı tarihimizbu zirve şahsiyetlerin omuzlarında yükselmiştir .Bundan sonra da inşallah yükselmeye devam edecektir.

Türkiye son yıllarda küresel krizler yaşanmasına ve onlarca engellemelere rağmen olanca hızıyla yükselişte ki bunu asla reddedemeyiz, görmezden gelemeyiz.

Bir işadamı ile başlayan ve ahlaksız bir gazetecinin  “Türkiye’de ensest  oranı yüzde kırklarda “ başlığıyla yazdığı yazı bize ne kadar norma geliyor artık değilmi ?

       Diğer yandan birileri  Ehli Sünnet Omurgasını çökertmek,Müslümanların cem olmasının yani cemaat(birlik) olmasının önünü kesmek ve Müslümanları birbirine düşürerek bizi birbirimize kırdırma projeleri neticesinde ortaya atılan basit ve mesnetsiz konular hiç dikkatimizi çekiyor mu ?

      Bu gün geldiğimiz noktada bizim lgbtyürüyüşleri,ensest ilişki haberlerine verdiğimiz tepki ile cemaat tartışmaları ,şortlu kıza tekme olayına verdiğimiz tepki ne yazık ki ahlak değerlerimizin ne derece yozlaştırılıpmanipüle edildiğini gözler önüne seriyor.

      Kuran-ı Kerim bize bir çok örnek ve öğütler vermektedir. Ayetlere bakarsak tarihte nice kavim  ilim ,bilim ve teknolojide çok yükse seviyelere gelmesine rağmen ahlâk,edep ve kulluk noktasında azgınlıklarından dolayı Şanı yüce olan Rabbimiz tarafından helak edilmiştir.

Onlardan önce nice nesilleri helâk ettiğimizi görmediler mi? Yeryüzünde size vermediğimiz imkân ve iktidarı onlara vermiştik. Onlara bol bol yağmur yağdırmıştık. Topraklarından nehirler akıttık. Sonra da günahları sebebiyle onları helâk ettik ve arkalarından başka bir nesil var ettik. (En-am 6)

Bizi azgınlardan değil sabreden ve şükredenlerden eyle Allahım..

      Selâm ve dua ile