ABD NATO'ya ihanet etmiştir. Dolayısıyla TÜRKİYE' ye de ! 

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD 'nin gümrük binasına astığı ve bir haftadır ABD bayrağının indirilmemesi , Amerikan askerinin yakasındaki PYD arması ,  ABD'nin  NATO'ya ,dolayısıyla NATO üyesi olan Türkiye'ye  karşı ihanetinin açıkça belgesidir. Daha önce de PKK/PYD 'nin militanlarının bulunduğu binada  asılan ABD bayraklarının üçü indirilmişti. 2 Eylül'de  Münbiç bölgesinde  yine PKK/PYD militanlarının bulunduğu Rafi köyünde ABD bayraklarının etrafa asılması da cabası. Sözde DAEŞ 'le mücadele kapsamında PYD 'ye uçaksavar silahların verilmesi ayrı bir muamma değil de nedir? Sanki DAEŞ 'in elinde uçaksavar silah varmış gibi.

PYD/PKK o kadar güçsüzleşti ,o kadar kan kaybetti ki; üçte ikisi ABD' nin paralı askerine dönüştürüldü adeta. Türkiye'de de , Suriye'de de Kürtler bunların gerçek yüzünü net olarak gördükçe tepkilerini sürdürüyor. Tabi HDP 'nin de gerçek bir Kürt hareketi olmadığı açık. Bizde nasıl ''Beyaz Türkler'' varsa   bunlara da ''Beyaz Kürtler'' diyebiliriz. Fetöcüler de ''Beyaz Müslümanlar'' değil mi? Ak Parti içinde de ''Beyaz AKP''liler'' yok mu sahi?

İDAM (KISAS) GELMELİ 

AB komisyon başkanı Jean Claude Juncker ; '' idam gelirse Türkiye ile ilişkilerimizi keseriz '' demiş. ÇİN ,ABD, SUUDİ ARABİSTAN , BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ,BELARUS  gibi ülkelerin de içinde bulunduğu  74 ülkede idam uygulanıyor. 25 ülkenin de ceza kanunlarında var. Acaba AVRUPA BİRLİĞİ bu ülkelere de aynı tepkiyi verebiliyor mu?

16 Nisan Referandum öncesi miting meydanlarında halkın ''idam isteriz'' sloganlarına karşı ; başta ''idam meclisten geçerse ben onaylarım ''  diyen Cumhurbaşkanımız Tayyip ERDOĞAN 'dan , desteğini esirgemeyeceğini söyleyen "Binali YILDIRIM , KILIÇDAROĞLU ve BAHÇELİ 'den  beklenti, acilen bu yasanın çıkması yönünde. Türkiye nüfusunun   % 99'unu  Müslümanlar oluşturuyor. Rabbimiz Kuran-ı Kerim'de bize şöyle buyuruyor ;

 Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz. (bakara 178-179

Haklı bir sebep olmadıkça, Allah'ın, öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Kim haksız yere öldürülürse, biz onun velisine yetki vermişizdir. Ancak o da (kısas yoluyla) öldürmede meşru ölçüleri aşmasın. Çünkü kendisine yardım edilmiştir.(isra33)

           Onda (Tevrat'ta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için keffaret olur. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir.(maide 45)

Bu ayetlerden de anlaşılacağı üzere idam (kısas) kesinlikle gelmelidir. Bu Rabbimizin buyruğudur. Kısas geldiği takdirde ayetten de anlaşılacağı üzere bundan sonraki işlenecek cinayetlerin , alınacak  canların önüne geçecektir. Bunu affetme yetkisi de devletin değil öldürülenin varisinindir. Bu doğrultuda  Devlet  büyüklerinden gereken adımı atmasını istemeliyiz. Netice de arz – talep  meselesi bu ..

VAH CHP 'NİN HALİNE 

 

CHP beşe bolünmüş durumda. Kılıçdaroğlu ;'' Saraydan CHP' yi karıştırın talimatı var '' diyor. Bununla ilgili de AİHM 'ye gidecek mi acaba? Seçim sonucu ile ilgili AİHM'ye gidecekti ya hani. O kadar zavallı bir hale dönüştüler ki, bir dönem 367 garabetiyle şiddetle karşı çıktıkları GÜL'ün çatı adaylığını BAYKAL' ın dillendirmesi enteresan. Ne değişti ki şimdiye kadar ?''AK PARTİ' nin noteri '' diye adlandırdıkları 11.Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL değişti de bizim mi haberimiz yok ? Bir taraftan Muharrem İNCE 'nin kurultay çağrıları ,diğer taraftan çıkan çatlak seslere karşı partiden ihraç kararları , ERDOĞAN 'a karşı ''tek adam olamaya çalışıyor '' eleştirisi yapan KILIÇDAROĞLU' nun koltuğu sallantıda  .Yoksa Metin FEYZİOĞLU 'na da mı saray zemin yoklattırıyor? BU partinin özgül ağırlığı %25 oya tekabül eder.  Cumhurbaşkanı seçtirmek için %50 +1' in gönlünü fethetmeli ne de olsa. Parti kurması beklenen Meral AKŞENER' den  ,GÜL' den ve başka isimlerden medet ummaları ve KILIÇDAROĞLU 'nun da buna itiraz etmemesi, her şeyi gayet net ortaya koymuyor mu ? Maalesef  ana muhalefetin düştüğü durum  o kadar aciz ki , birilerinin beklentisi muhalefetin bile AK PARTİ içinden çıkması yönünde. Ee ne de olsa şaşıran kişi eşine ''yenge'' dermiş.

Haftaya görüşmek ümidiyle. Selam ve dua ile ..