Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu tarafından "Türkiye Türkiye'den Büyüktür" kısa film hazırlandı.

Türkiye'nin Türk-İslam Dünyası'ndaki gücü 8 dakikada vurgulandı.

Uzun bir  sürede hazırlanan çalışma 8 dakikalık görsel ile büyük yankı uyandırdı.  

Kısa sürede sosyal medyada yayılan video binlerce kez izlendi.

Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Asya'dan Afrika'ya kadar tüm dünyayı kapsayan 8 dakikalık kısa film, oldukça etkileyici.

Şöyle yapılsa, şu sahne şöyle olsa, şu konuşma şöyle olsaydı daha iyi olurdu eleştirileri olmakla birlikte güzel bir çalışma olmuş.

Bu filmde yine Konya'nın mührü var.

Tabii ki filmin ana fikri AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'a ait.

Böyle bir filmin yapılmasını önermiş ve Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu tarafından olumlu karşılanmış.

Sonunda da ortaya 8 dakikalık anlamlı bir film çıkıyor.

Aslında bu film AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın  Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Çalışmaları'nda kullanılmak üzere 2014'te hazırladığı tanıtım filmini hatırlattı.

Oldukça titiz bir çalışmanın ürünü olan ve ''Asla Yalnız Yürümeyeceksin; Uzun Adam''isimli film de o dönem büyük ses getirmişti. Yine o filmin de fikri Ahmet Sorgun'a aitti...

Diğer yandan filmin çekiminde Erka Medya'nın, Muhammet Sorgun'un, İbrahim Dıvarcı'nın, Osman Bozdemir'in, İsmet Çelik'in, Alaaddin Aladağ'ın, Mehmet Balaban'ın, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği'nin... emekleri büyük.

Türkiye'nin gönül coğrafyasının oluşturulmasında rol aldılar, emek verdiler, zaman harcadılar bir teşekkürü hak ediyorlar.

***

Film izlendiğinde etkileyici sahneler ortaya çıkıyor.

Ortadoğu'da Amerika, Avrupa ve İsrail'in büyük oyununu bozan ve 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'yla  başlayan film İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi yeniden dirilişle bitiyor.

Pakistan'da Türkiye'ye yönelik sevginin gösterildiği film, Filistin'de ümmet bilincine dönüşüyor.

Filistin'deki eğitimcinin öğrencilere, "İşgal sonsuza kadar sürmeyecek, Kudüs'e geri döneceğiz"ifadesi,

Somalili babanın Türkiye'nin desteğiyle tekrar gözlerini açıp, çocuğunu görmesi,

Ata Yurdu, Türkistan'da bir büyüğün çocuklara, "Biz oğuz soyundanız... Çin'den başlayıp Asya'nın diğer ucuna Türkiye'nin batısına kadar biriz biz. Tarih bizi özgür yazdı... Evet evlatlar bir olmalıyız. Birlik yakışır Türk'e"sözleri,

Kazakistan'daki akademisyenin, Orhun Abideleri'ne Türkiye'nin sahip çıkışını anlatması, Bosna Hersek'te maç izleyenlerin Türkiye'nin golüyle sevinmesi,

Fransa'daki Taksicinin "Son Osmanlı Durduruldu"manşetiyle Le Figro Gazetesi okuyan müşterisine verdiği muhteşem cevap,

15 Temmuz FETÖ'nün hani darbe girişiminde okunan sala ile Konya'daki demokrasi mitinglerinin verilmesi,

Suudi Arabistan'da Kabe'de ibadet yapan Müslümanların "Allah'ım Türkiye'ye yardım et, Allah'ım İslam'a zafer ver..."duası,

Çocukların, Çanakkale Savaşı'nı canlandırması ve komutan rolündeki çocuğun, "Cihan bir oldu karşımızda. Tıpkı bedir gibi. Malazgirt gibi, İstanbul'un feth edilmeden hemen öncesi gibi... Tüm dünyaya karşı bir avuç inanmış. Hatırlayın kardeşlerim ne yapmıştık biz Asya'dan Anadolu'ya geldiğimizde Sultan Alparslan'ı hatırlayın, Fatih'i hatırlayın kendinizi yalnız hissetmeyin. Geçmişinizi hissedin. Size dua eden kardeş halklarınızı hissedin. Şimdi ayağa kalk! Diyarbakır için, Ankara için, İzmir için, Konya için ve gözbebeğimiz İstanbul'umuz için mücadele etme vakti. sakın korkmayın İslam'ın sancaktarlığını yapmış atalarımız gibi yeniden bin yılımızı aydınlatma vakti kardeşlerim. Düşmanımızın oyununu bozma vakti. Ezanı, bayrağı, vatanı kurtarma vakti. İstikbal, istikrar, istikbal bizimdir. Evet, vakit yeni Türkiye'nin vaktidir" konuşması Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi şekilde vurguluyor.

***

"Yeminimiz var"derken, "Dünya 5'ten büyüktür"derken bu sahneler oldukça önemli.

Gönül coğrafyamız içinde Türkiye'nin vurgulandığı film devletimizin bekası, milletimizin geleceği açısından 'EVET'in önemini gösteriyor ve dünyayı hükümdarlıkları altına almak isteyenlere de biz de varız mesajı veriliyor.

16 Nisan'ın önemi buradan gelmektedir

16 Nisan'da sandıktan çıkacak karar Türkiye'nin kaderini belirleyecektir.

EVET ya da HAYIR ile Türkiye yeni bir yola girecektir.

EVET çıkması ile millet ve devlet kaynaşacak, Yeniden Büyük Türkiye yolu açılacaktır.

Türk Milleti, devlet için, Türklük için, vatan için, gelecek için EVET diyecek. Tercihi istikrar, istikbal ve istiklal olacaktır. 

Buna inanıyorum...

"Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır"tarihi ifade ile Türk Milleti bin yıl önce ne yaptıysa aynısını yapacak 16 Nisan'da haçlı-Siyonist ittifakını ve yerli işbirlikçilerini sandığa gömecek, yeniden büyük devletin yolunu açacaktır.

Tıpkı kısa filmde vurgulandığı gibi; Evet, vakit yeni Türkiye'nin vaktidir...