Anadolu Gençlik Derneği, her yıl 31 Aralık akşamında Mekke'nin Fethi'nin sene-i devriyesini, yaptığı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Sadece Konya'da değil, 81 vilayette bu etkinlikler yapılıyor. 

Bu yıl tam 600 farklı noktada AGD'nin organizasyonu ile Mekke'nin Fethi ve Fetih Gecesi organizasyonu yapılmış...

Bu bir bakıma alternatif yılbaşı programı gibi gözükse de, bundan daha fazlasını kapsayan bir program.

Misilleme yapılıyor adeta...

Birileri Noel'i kutlarsa, Batı'nın yortularının peşine düşüp giderse, biz de onlara karşılık kendi medeniyetimizden, kendi kültürümüzden izler taşıyan programlar icra ederiz.

Bizim dini bayramlarımızda elin gavuru kılını kıpırdatıyor mu? Avrupa'daki bizimkilere bir sorun. Orada bulundukları süre içerisinde dini ve milli bayramlarımızda bayram yapabiliyorlar mı?

Tabi ki, hayır! 

Senin bayramından elin gavuruna ne? Onu ilgilendirmez ki. O kendisinden bir şeyler bulamaz senin bayramında. Bu nedenle de sana izin dahi vermez. Rutin olan neyse o devam eder...

Peki biz ne buluyoruz gavurun bayramında? Neden kutluyoruz başkalarının bayramını. Bizden olmayan, içeriğinde bize ait bir şeyler bulunmayan, bizi yansıtmayan, ne medeniyetimizde ne de kültürümüzde yeri olan Noel kutlamalarını kim açıklayabilir?

İşte AGD de madem kutlayacağız, buyurun bize ait olan, İslam nurunun dünyaya yayılmaya başladığı topraklar olan, Peygamber Efendimiz'i (SAV) bünyesinde barındıran Mekke'nin Fethi'ni kutlayalım diyor. Bu nedenle de her yıl Mekke'nin Fethi'ni büyük bir coşku ile kutluyor.

Konya'daki etkinlikler 10 bin kişi kapasiteli spor ve kongre merkezinde yapıldı. 

Taraf yoktu, siyaset yoktu, birilerine atıp tutmak yoktu, aba altından sopa gösteren siyasi liderler yoktu. 

Bunun yerine 'önce ahlak ve maneviyat' diyen insanlar vardı. Kur'an bülbülleri vardı. Gönüllere hitap eden büyük bir manevi ziyafet vardı. 

O salonda bulunanlardan biri için de umre seyahati hediyesi gibi büyük bir sürpriz vardı. 

Tebrik etmek lazım. Teşekkür etmek lazım. Allah razı olsun demek lazım. 10 binlerce insanı yılbaşı gecesinde biraraya getirmek, bu organizasyonu 81 ilde farklı 600 noktada yapmak öyle kolay olmasa gerek...

Her şey tamamdı da, bir şey eksikti...

Yıllardır AGD'nin fetih programına katılırım. Daha önceki yıllarda da bu eksiklik hep gözüme çarpıyordu.

Konya protokolünden bir isim dahi bu programda yoktu. Sordum soruşturdum, valisinden belediye başkanlarına, milletvekillerinden bürokratlarına kadar herkese davetiye gönderilmiş...

Kimileri hiç umursamamış, belki davetiyeyi dahi görmemiştir. Kimileri de nezaket göstermiş, 'Nazik davetinizi aldım, önceden belirlenmiş olan yoğun programım nedeniyle davetinize icabet edemeyeceğim' gibi açıklamalar göndermiş. Onlar da okundu salonda. 

Bir şeyi çok merak ediyorum...

Bu şehrin valisinin, belediye başkanlarının, müdürlerinin, amirlerinin ve kısaca yöneticilerinin yılbaşı akşamında nasıl bir yoğun programı olabilir ki?

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın nerede olduğunu öğrendik. Kendileri o akşam Aksaray'da yine AGD tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi'ne katılmış...

Konya'yı beğenmedi zahir...