Konyaspor ligin ikinci yarısına zorlu fikstür ile başladı. Trabzonspor, Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir. 

İkinci yarının ilk maçında Orkan’ın son dakika golü ile Konyaspor 1 puan aldı. Belki Trabzonspor’u yenebilirdi ama hakemi hesaba katamadı. Ofsayttan gelen golle 3 puandan oldu. Düşme hattında bulunan Konyaspor için 1 puan belki yeterli değildi ama golü son dakikada gelmesi ve maçın içinde yaşanan olumsuzluklar bu puana sevindirdi.

Gençlerbirliği maçı ise Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in düşme hattında Konyaspor rakibi olan Ankara ekibine hediyesiydi sanki. Ali Turan’ın kart cezalısı olduğu maçta, stoperde Moke oynadı. Önceki maçlarda ön liberodaki katkısı beğenilen Moke stopere geçince takımdaki dengeler de şaştı. Mehmet Özdilek’in “Ön liberoda esaretten kurtardık dediği” Mehdi, bu maçta eski yerinde kalınca, Konyaspor 10 kişilik rakibine boyun eğdi.

Lig lideri Başakşehir ile oynanan maçta, rakip hoca Abdullah Avcı ilk yarıda Konyaspor’u yorup ikinci yarıda işi bitirmek istedi ama planları tutmadı. 

Orkan yine son dakikalarda sahneye çıkmak istedi, buna da direk engel oldu. Uzun süredir aynı sistem üzerinde çalışan ve bunun karşılığını alarak lig lideri olan Başakşehir’den 1 puan almak başarılıydı ama biz yine de kaçan 3 puana üzüldük.

Konyaspor ligin ikinci yarısında galibiyet alamayınca son oynanan Alanyaspor maçının önemi son derece arttı. Bu maçın kaybedilmesi, belki mental olarak çöküşü de beraberinde getirecek bu da futbola yansıyacaktı. 

Evet Konyaspor’un eksikleri vardı ama maçın ikinci yarısındaki oyun birçok taraftarı kalp hastası yaptı. Serkan faktörü maçın sonucunu belirledi. Serkan, bir önceki hafta Trabzon’da takımını kurtaran Göztepe kalesi Beto’dan çok daha iyisini yaptı. Burada değinilmesi gereken bir diğer konu da Wilfred Moke. Bu kadar vurdumduymazlık, disiplinsizlik olmaz. Hayati önem taşıyan bir maçta, bu kadar basit bir şekilde takımı 10 kişi bırakamazsınız. Aslında Moke’ye bu hareketinden dolayı ceza verilmeli ancak takımın gidişatını etkilememek adına teknik heyet uyararak yetinecektir. 

Ayrıca Moke’nin Gençlerbirliği maçında oyundan çıkarken sinirlenip söylenmesini de unutmuş değiliz… 

Şimdi Alanya galibiyetinin daha değerli olması için Beşiktaş maçına odaklanmak gerek. Beşiktaş çok güçlü bir takım ama hafta içinde Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak. İçeride oynamanın verdiği avantaj da değerlendirilmeli.  Konyaspor için deplasmandaki Akhisar maçı belirleyici olacak.