Daha düne kadar ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu meydan okuyor, İktidar partisi lideri Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a, “Çık karşıma” diyordu, sonunda dediği oldu, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri erkene alındı ve tam iki ay sonra seçimlere gidiliyor. 

     Erkene alınmasına alındı fakat bu sefer Muhalefette kazanlar kaynamaya başladı… Kılıçdaoğlu’na yöneltilen “Aday olacak mısınız” soruları bir türlü yanıt bulamadı. Çünkü aday olup ta Cumhurbaşkanı seçilemezse Milletvekili de olamıyor belki de genel başkanlığı bile tehlikeye düşüyordu ve hatta dokunulmazlığı da olmadığı için hakkında açılmayı bekleyen onlarca dava açılacak hayatı allak bullak olacağa benziyor. Bunu göze alabilecek mi bilinmez ama sanırım kendisini kurtaracak bir yol buldu gibi görünüyor.

     İyi Parti’ye gelince… Seçime girebilmesi ve Sayın Meral Akşener’in de Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için ya Teşkilatlanmasını tamamlaması veyahut Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grup kurabilecek kadar, yani en az yirmi Milletvekiline sahip olması, ya da yüz bin imza toplaması gerekiyordu. Bana kalsa 100 bin imza toplamayı tercih ederdim çünkü bir parti kuruyorsan taraftarın var demektir. 81 ilin ellisinde teşkilatlanmayı tamamladıysan ve il başkanını seçtiysen her il başkanı için iki bin imza toplaması yetiyordu. Fakat kolay yol seçildi ve geçmişten hatırladığımız Güneş Motel tarzı bir hareketle Cumhuriyet Halk Partisinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile 15 Milletvekili İyi Parti'ye geçti ve grup kuracak sayıya ulaştı. Yüksek seçim kurulundan yapılan açıklamada ise İyi Parti’nin Teşkilatlanmayı tamamladığı için seçime girebileceği açıklaması yapıldı.

     24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde saflar aşağı yukarı belirlendi fakat en şaşırtıcı hareketi Saadet Partisi yapıyor. Parti’nin kurucusu merhum Necmettin Erbakan sağ olsaydı eğer, seçilerek gelen Merve Kavakçı’yı başörtülü diye Milletin Meclisi'nden kovan sol zihniyetin yanında yer alır mıydı bilinmez ama saadet Partisi’nin mevcut yönetimi son duruma göre CHP’nin çizgisinde yürüyor gibi görünüyor.

Toparlayacak olursak eğer, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun başta da bahsettiğim sebeplerden dolayı aday olacağını tahmin etmiyorum, SP de muhalefet tarafında görünüyor, böylece Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, İyi Parti ve Halkların Demokratik Partisi birlikte olarak CHP'nin de zeminini hazırladığı Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı adayı gösterip, Meral Akşener’in adının altında ittifak olarak seçime girerler. İttifak olarak barajı aştıkları için de Cumhurbaşkanlığını kazanamasalar bile bütün partiler Milletvekillerini çıkarırlar. CHP'den gelen 15 Milletvekili vefa için tekrar aday gösterilir ve seçilirse seçimden sonra partisine döner. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin ittifakı ile mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Yüzde ellinin birkaç puan üstünde bir oyla tekrar Cumhurbaşkanı seçilir ve olan Meral Akşener'e olur. Cumhurbaşkanı seçilemediği ve Milletvekili de olamadığı için bir müddet sonra adı bile sadece hatıralarda kalır, Saadet Partisi de kuruluş amacı dışında hareket ettiği için kan kaybetmeye devam eder ve bir genel seçim de böylece sonuçlanır diye tahmin ediyorum.

     24 Haziran seçim sürecinin ülkemizde barış, huzur ve sükunet içerisinde geçmesini temenni eder, sonuç ne çıkarsa çıksın Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.