TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor,  ligin 14’incü haftasında İzmir ekibi Bornova’yı ağırladı. Teknik Direktör Mehmet Yıldırım, önderliğinde önemli bir maça daha çıkan yeşil beyazlılar, mücadeleden 1 puana razı oldu. Bu sonuçla 1922 Konyaspor, puanını 6’ya yükseltti.  Yeşil Beyazlılar maçın ikinci yarısını 10 kişi oynadığını maçta Bornova maçından 1-1’lik beraberlikle ayrılarak devre arasına moralli girdi.

Yeşil beyazlılar 14 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşadı. Rakip filelere 4 gol atan 1922 Konyaspor kalesinde ise 14 gole engel olamadı. Yeşil beyazlıların eksi 14 averajı bulyunuyor. Teknik Direktör Mehmet Yıldırım, yönetiminde yeşil beyazlılar ligde tutunmak ve gelecek olan taksviyeler ile birlikte daha üst düzey bir futbol oynamayı hedefliyor. Ligin ikinci devresinde yeşil beyazlıların asıl amacı, ateş hattından uzaklaşmak olacak. Yeşil beyazlılar maçın ilk yarısında 43. dakikada Emirhan Kaya’nın gördüğü direkt kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kaldı.

YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Alanya namağlup! Alanya namağlup!

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan 1922 Konyaspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Mehmet Yıldırım, oyuncuların sahaya yüreklerini koyduğunu herşeye rağmen onlarla gurur duyduklarını dile getirdi. Yıldırım, “Teknik heyet ve yönetimin ilk maçı olması nedeniyle Bornova karşılaşması bir başlangıç olarak görülüyordu. Hafta boyunca yaptığımız çalışmalarda oyuncularımız, isteklerimize pozitif bir dönüş yapmışlardı. Maça iyi başlamış ve pozisyonlar da bulmuştuk. Hesapta olmayan bir kırmızı kart, hücum aksiyonlarımızın yavaşlamasına neden oldu. Eksik kalmamıza rağmen oyuncularımız sahaya yüreklerini koyup, mücadeleyi bir an olsun bırakmadılar. Hepsiyle gurur duyuyorum” diye konuştu.

GÖREVİMİZ ÇOK ZOR

Bornova maçından alınan bir puanın önemine dikkat çeken Yıldırım, “Kazanılan bir puandan daha fazla oldu. Oyuncularımız devre arasına moralli ve özgüveni yüksek bir şekilde girdiler. Bize de gelecek adına umut verdiler. Bu takım bu şehre lazım. Zor bir görev aldığımızın farkındayız. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu takımın ligde kalması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

GÜÇLİ BİR TAKIM MESAJI VERDİ

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Teknik patron Yıldırım, “Lige ara verildi ancak bize izin yok.  Vakit kaybetmeden transfer çalışmalarımıza hız vereceğiz. Belirlediğimiz noktalara takviyeler için yönetim kuruluna raporumuzu sunduk. İkinci yarıda daha güçlü bir 1922 Konyaspor izleteceğimize inanıyorum. Bu takımı, bu şehirle kenetlenerek ligde tutacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: Samet Aktaş