Bir 17 Aralık tarihini daha bugün itibariyle geride bırakmış oluyoruz...

Hz. Mevlana'nın vuslata erdiği günün 742. yıldönümü, Konya'da geride bıraktığımız 10 gün boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı, anma törenleri yapıldı.

Etkinliklerin bu yıl bir önceki yıla göre daha kapsamlı olması işin en sevindirici yanıydı.

En azından bu yıl üniversiteler daha aktif bir hale geldi. Hz. Mevlana temel alınarak konferanslar, sempozyumlar ve paneller düzenlendi.

Bu yıl İl Kültür Müdürlüğü de bir ilke imza atarak münacaat ve naat yarışması düzenledi. Ödülleri de önceki dün düzenlenen programla sahiplerine verildi.

Şeb-i Arus, her yıl olduğu gibi bu yıl da siyasileri Konya'da buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğlen saatlerinde geldiği Konya'da 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Alaeddin-Adliye Raylı Sistem Hattı'nın açılışını gerçekleştirerek, tramvayla kısa bir yolculuk gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı'nın Konya programında iki önemli durağı daha vardı. Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konyalılarla da ayaküstü sohbet etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gündüz programında yoktu. Brüksel'deki programı nedeniyle Davutoğlu akşam düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerine son dakikada yetişti.

Şeb-i Arus etkinliklerinin yapıldığı 17 Aralık gününde sadece Başbakan değil; Konya milletvekillerinin hiçbiri de yoktu.

TBMM'de bütçe görüşmeleri yapıldığı için sadece Konya milletvekilleri değil, hiçbir milletvekili izin alıp çıkamamış. Vekillerimiz bu nedenle Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Konya programında yer alamadı.

E tabi, yıl sonu geldi. Meclisteki çalışmalar Konya'da yapılan Şeb-i Arus etkinliklerinden çok daha önemli.

17 Aralık tarihini önemli kılan bir diğer konu ise Selçuk Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimleriydi.

Sabah saatlerinde başlayan oylama, akşam 17:00'de sona erdi. Selçuk Üniversitesi'nin bilim insanları, hocaları sandık başına gidip oy kullandı.

Sandıktan çıkan sonuçlar, rektörlük için Prof. Dr. Mustafa Şahin'e işaret etti. Prof. Dr. Şahin, 700 oy; Prof. Dr. Tahir Yüksek 262; Prof. Dr. Ahmet Altan ise 39 oy aldı...

Tabi buradan çıkan sonuçlar, rektörün kim olduğunu kesin bir şekilde göstermiyor. Rektörlük için değişik bir seçim süreci işliyor.

Bundan sonraki süreçte YÖK'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götüreceği 3 isim içerisinden birine Cumhurbaşkanı Erdoğan 'rektör ol' diyecek...

Selçuk Üniversitesi, sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin en büyük, en prestijli eğitim kurumlarından bir tanesi.

Sahip olduğu öğrenci sayısı, akademik kadrosu ve eğitimdeki kalitesi ile de adından sıklıkla söz ettiren bir yapıya sahip.

Böyle bir üniversiteye rektör olmak demek, taşın altına el değil, kafa sokmak demek...

Rektör kim olursa olsun, işi hiç de kolay olmayacak. Üniversitenin sahip olduğu bu nitelikli yapının daha ileri seviyelere ulaşması için çaba harcanacak.

Seçimlerden alınan sonuç da elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rektörü belirlemek için vereceği kararda etkili olacak.

Ne diyelim, kim olacaksa, hayırlısı olsun...