Konya’da bu yıl 16.'sı düzenlenen Konya Tarım Fuarı rekor ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapattı. Konya Ticaret Odası – TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle 16’altıncısı düzenlenen, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen ve her sene tarım profesyonellerinin merakla beklediği 16. Konya Tarım Fuarı, yine ziyaretçi sayısında rekor kırdı. Sektörün ülkemizdeki en önemli buluşması olan Konya Tarım Fuarı 307.919 rekor ziyaretçiyle yine tarım sektörünün en büyük buluşması olduğunu kanıtladı. Konya Tarım Fuarı hem çiftçiye, hem de üreticiye önemli fırsatlar sundu. Bizler de fuar boyunca fuarda stant açan firmalar ve fuara gelen ziyaretçiler ile görüştük. Her iki taraf da Tarım fuarından memnuniyetle ayrıldı. 

Fuar boyunca Panellerden lansmanlara, uluslararası ikili iş görüşmelerinden çeşitli etkinliklere kadar 5 gün boyunca hareketli geçen fuar, katılımcı markaların ve profesyonel ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Konya Tarım Fuarı özellikle Konya Turizmine büyük katkı sağladı. Gittikçe ilginin arttığı fuarda bu yıl yabancı ziyaretçi sayısındaki gözle görülür artış, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Konya Tarım Fuarının gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Konya protokolüne ve STK temsilcilerine oda ve borsa başkanlarımıza ve TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü ve güler yüzlü ve çalışkan ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha hareketli bir fuar geçiririz... Ancak fuar boyunca gözüme takılan birkaç husus var. Hemen hemen her firmanın hostesleri vardı. Öyle ki bazı firmaların önünden geçerken kafamızı öne eğmek zorunda kaldık. Bu kadar açık kıyafetler giydirilip genç kızların teşhir edilmeleri doğru mu? Bence doğru değil. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu konuya da dikkat edilir ve bu konuları tekrar yazmak zorunda kalmayız.

MUHSİN BAŞKANI UNUTMAYACAĞIZ...

25 Mart 2018 Günü Ankara’da hasretle andığımız, "Ben milletim uğruna adamışım kendimi/ Bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir/ Zulüm Azrail olsa hep Hakk’ı tutacağım/ Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir" diyerek şahadete yürüyen şehit Muhsin Başkanıma, onunla beraber hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı,  Murat Çetinkaya, İsmail Güneş, pilot Kaya İstektepe'ye Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Muhsin Başkanın yetimleri olarak Muhsin Başkanın fikirlerini ve düşüncelerini unutmayacağız, unutturmayacağız ve yaşatacağız…..

Selametle kalın……