Bu haftanın hepimiz için ayrı bir önemi var. Evet, 15 Temmuz demokrasi zaferini anacağız. Üzerinden tam bir yıl geçse de her anı ile dün gibi hatırlıyoruz. Hatırlamaya da uzun yıllar hatta bir ömür boyu devam edeceğiz. Hainlerin darbe ve işgal girişimini ne unutmamız mümkün nede unutturmamız. Ancak unutamayacağımız bir diğer konuda o hainlere karşı milletimizin yazdığı destan. Hem o işgal girişimini, hem de milletimizin o kutlu direnişini ve o asil dik duruşunu asla unutmayacağız.
O karanlık gecede yaşananların izleri yurdumuzun dört bir yanında hala görülmekte. Ama onlara inat içimiz kan ağlasa da, gözlerimiz yaş dökse de bugün yâd edeceğiz. Öncelik şehitlerimizi anacağız. Bizler için, yarınlarımız için canını feda eden o asil kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, annelerimizi anacağız. Gazilerimizin evlerine koşacağız. O gecenin izini bir ömür boyu yanında taşıyacak gazilerimize. Gelmiş geçmiş bu vatan için gözünü kırpmadan mücadele veren şehitlerimizi anacağız. Ömer Halisdemir’i, Fethi Sekin’i, Rıdvan Adam’ı tüm güzel vatan evlatlarını unutmadığımızı göstereceğiz. Kısacası onların kıyamet gününe kadar hatırlanacak kahramanlıklarını yâd edeceğiz.
Milli iradenin, demokrasinin, eline bayrağını alıp dışarıya çıkan vatandaşlarımızın kazandığı zaferi hala gölgelemeye çalışan FETÖ’cüleri ve onun yardakçılarını da bu geceden uzak tutup, inlerine gömeceğiz. Güzel ülkemizi ve 15 Temmuz mirasını kirletmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Her fırsatta ‘’kontrollü darbe’’ diyenlerin nasıl kontrol altında buralarda olduğunu meydanlarda herkesin duyacağı bir şekilde haykıracağız.

15 Temmuz hem ülkemiz için hem de İslam coğrafyası için büyük bir dönüm noktasıydı. Bu dönüm noktasından milletin inancı, gücü, kuvveti ve azmi ile atladık. Başardık. Milletçe inanarak başardık. Milletin adamı ile yürüdük. Evinden darbeyi izleyenler ile değil. ‘’Kontrollü darbe’’ diyerek televizyon başında kahve içenler ile değil. Sözde ‘’adalet’’ arayanlarla değil. Bizim mücadelemiz, milletin mücadelesi halen devam etmekte. Onlara inat kazanmaya da devam edeceğiz. Bir siyasetçi düşünün FETÖ’nün askerlerine adalet isteyen, DHKP-C’nin teröristlerine adalet dilenen sonrasında da utanmadan 249 şehit için rahmet dileyen. İşte dedik ya mücadele devam edecek diye. Evet, sonuna kadar devam edecek. Tüm yaşananlara inat, Türkiye üzerinden kirli oyunlar oynamaya çalışanlara inat bu millet inancı ile birçok zafer elde etmeye devam edecektir. 1. Yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi Bayramı olarak her daim yâd edilecektir. Hani diyor ya FETÖ’nün elebaşı ‘’imkânım olsa yüzüne tükürürüm’’ diye. İşte bu millet senin yüzüne tükürmek için sabırla bekleyecek.

Bu mücadeleden, bu kutlu yürüyüşten dönen namerttir. Tüm şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların geride bıraktıkları ile zafere yürümeye devam edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar deyip daha sıkı sarılacağız. Bizler sarıldıkça aramıza girmek isteyenler olacak ama asla müsaade etmeyeceğiz. Kontrollü darbe diyerek yüzlerce şehidi hiçe sayanlara inat hainlerin boynuna ipi takıp biz kontrol edeceğiz.

Rabbim güzel ülkemize, şanlı coğrafyamıza bir daha böyle kara günler yaşatmasın. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm kahramanlarımıza ve kederli ailelerine minnetlerimizi sunuyoruz…