15 Temmuz 2016 gecesi, 81 milyonun pürdikkat izlediği, izlerken de zaman zaman endişelendiği, zaman zaman da “böyle darbe mi olurmuş?” dediğiharekat, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni işgal, Türk Milleti’ni esir alma”harekatıydı.

Bu konuda aşağı yukarı herkesin mutabık kaldığı husus; “dış güçlerin,Türk toprakları üzerinde yüzyıllardır sürdürdüğü ve buna bağlı olarak, Türk Milleti’nin, Çanakkale ve Kurtuluş Mücadelesinin sonunda ulaştığı zaferlerine karşılık, bitmeyen tükenmeyen emperyalist duygularını gerçekleştirme heves ve ideallerinin bir sonucuydu.”

Bu harekât,Ülkemiz ve Milletimiz üzerinde emelleri bulunanların başvurduğu ne ilk harekâttır ne de son harekât olacaktır. Bize düşen görev;Vatanımızı korumak için, daha önceleri hiç olmadığı kadar uyanık kalmak ve her daim yapılabilecek ihanet eylemlerine karşı hazırlıklı bulunmaktır.

Allah Vatanımızı ve Milletimizi korusun.

15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar çeşitli vesilelerle, bir yandan ihanet harekâtına karşı telin, diğer yandan da o gece; canlarını, kanlarını, uzuvlarını Vatanları uğruna hiç düşünmeden verip şehit ve gazi olanlarımıza olan vefa duygumuzu göstermek, onlara olan görevlerimizi yerine getirmek üzere anma programları düzenlendi. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde bu tarihi olayı sürekli olarak akılda tutmak ve gelecek nesillere bu olayın ehemmiyetini aktarmak için çok çeşitli etkinlikler yapıldı hala da yapılmaya devam edilmektedir.

Bu etkinliklerden birisi de; Kayseri’de kurulu bulunan TÜZDEV (Türkiye Üstün Zekâlılar Vakfı) tarafından “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi” adıyla bir kitap çıkarılması için kampanya başlatılmış olmasıydı. Vakfın Başkanı ve 25 inci Dönem Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. Sayın Kemal Tekten Beyefendi’nin öncülüğü ile başlatılan kampanyaya naçizane bir şiirle şahsım da katıldım. Benden başka bir diğer arkadaşım Konyalı Şair ve Yorumcu M.Ali Gül arkadaşımız da bu kampanyaya katılanlar arasındaydı.

Kitapta yer almak isteyen yüzlerce şair 1400 civarında şiir göndermiş ve seçkin bir seçici kurul tarafından incelenen şiirler içerisinden 40 şaire ait 58 şiir seçilip yayınlanmaya değer bulunmuştur.

Kitapta; Ahmet Selçuk İlkan, Dursun Ali Erzicanlı, Cengiz Numanoğlu, Nurullah Genç ve  Bestami Yazgan gibi Ülkemiz genelinde isim yapmış şairlerimize ait şiirler de bulunmaktadır.

Kitabın ön kapağının da önemli bir mana içerdiğini belirtmeliyim. 15 Temmuz Gecesini temsilen; kitabın ön yüzünde aşağıdan yukarıya çıkıldıkça, karanlık bir geceden aydınlık ve güneşli bir sabaha erişildiği ve en üst bölümde de ay yıldızlı bayrağımızla temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ilelebet payidar kalacağını anlatan tasvirlere yer verilmiştir.

Arka kapakta ise; İstiklal Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy’un; 

“Girmeden tefrike bir millete, düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”

“Medeniyet size çoktan beridir diş biliyor.

Evvela parçalamak, sonra da yutmak diliyor.”

“Sahipsiz olan memleketin batması haktır; 

Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”

“Âsım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek;

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”

Beyitleri bulunmaktadır.

Konyalı şiir severler olarak ve bu konuda naçizaneçalışmalar yapan, şahsıma ve M. Ali Gül Kardeşime ait birer şiir de kitapta yayınlanmaya değer bulunmuştur. M.Ali Gül Kardeşimiz daha sonra “Ben Olmalıydım” isimli şiirine bir seslendirme yapmış ve bu yorum dört milyona yakın kişi tarafından izlenerek “en fazla izlenenler” arasına girmiştir.

Kitaba ait tüm hazırlıklar tamamlanıp taslak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmuş ve Cumhurbaşkanımız da kitabın önsözünü yazma lütfunda bulunmuştur.

Bu organizasyonun içinde bulunan Kayserili Şair Kardeşimiz Hacı Kısır da editörlük görevini üstlenmiştir. Hacı Kısır Kardeşimizin şiirlerinden bazıları, bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından farklı toplantılarda okunmuştur.

Çok kaliteli bir baskı tekniği ile hazırlanan ve 140 sayfadan ibaret olan bu kitaptan, içinde şiirlerimizin bulunması hasebiyle bizlere de gönderildi.

04 Temmuz 2017 tarihinde kitabın tanıtımını yapmak üzere İstanbul Medeniyet Üniversitesine davet edildik. Bu tanıtım toplantımıza yoğun bir katılım gerçekleşti. 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ve Gazilerimizle birlikte akademisyenler ve siyasetçiler de hazır bulundular. Toplantıda, kitapta şiirleri bulunan arkadaşlarımızdan bazıları şiirlerini yorumladılar.

Daha sonra yine aynı şekilde 14 Temmuz 2017 tarihinde bu defa ATO (Ankara Ticaret Odası) tarafından kitabın ikinci tanıtımı Ankara’da yapıldı. Orada da hazır bulunduk. O toplantıya da zamanın Kültür Bakanı Sayın Nabi Avcı ile birlikte akademisyenler, kitapta şiirleri bulunan şairler, siyasetçiler ve şehit yakınlarımızla birlikte, gazilerimiz de katıldılar.

“Kitaptan elde edilecek gelirlerin tamamı 15 Temmuz Şehit yakınlarına ve Gazilerine bırakılacağı” hususu zaten kitabın ilk sayfasında not olarak bulunmaktadır. Kitaptan, içindeki şairlere bir gelir elde edilmesi söz konusu değildir.

Kitap hakkında bilgilendirme yapmak üzere Konya Büyükşehir Belediyemizin Kültür ve Sanat Faaliyetleri Şube Müdürlüğüne bir adet, Konya İl Kültür Müdürlüğümüze de bir adet teslim edilmiştir.

“Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından, kültür hizmetleri dâhilinde, bu kitaptan bir miktar talep edilse ve 15 Temmuz ile ilgili olarak bir gece tertipleyip kitapta şiirleri bulunan şairlerimizi de davet ederek hem bu kitabın dağıtımı yapılsa, böylece bir kamu hizmeti icra etmiş olsa ve hem de böylece şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de bir moral olsa nasıl olur acaba?”şeklindeki düşüncelerimi de bu vesileylepaylaşmak istedim yazımda…

Sürçülisan ettiysem af ola.